CNMR va propune modificarea legii astfel încât un parlamentar să poată fi demis în baza unui referendum local
Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) se declară revoltată de faptul că legea privind pensiile speciale pentru parlamentari se va aplica de la 1 august şi anunţă că va propune modificarea legislaţiei în sensul ca un ales să poată fi demis în baza unui referendum local organizat în circumscripţia în acesta a fost ales, în cazul în care nu-şi desfăşoară activitatea corespunzător.
"Peste 600 de foşti parlamentari vor primi, începând de ieri, pensii speciale pe lângă pensia de stat: de la 1.500 de lei în plus pentru un politician cu un mandat efectuat în întregime până la aproximativ 6.000 de lei în plus pentru cei care au la activ trei mandate. Şi toate acestea în detrimentul şi spre sfidarea cetăţenilor României, în condiţiile în care pensia medie în România este de cca 900 de lei. Suntem revoltaţi de faptul că, la câteva luni distanţă de alegerile parlamentare, alegătorii români sunt din nou bătaia de joc a propriilor aleşi cărora le-au încredinţat votul pentru a-i reprezenta în cadrul uneia dintre instituţiile supreme în arhitectura democraţiei statului român: Parlamentul României", se arată într-un comunicat al CNMR transmis, marţi, AGERPRES.
Faţă de cele arătate, CNMR anunţă că "va propune modificarea legislaţiei astfel încât să poată fi organizat un referendum local în circumscripţie de demitere a parlamentarului, în măsura în care acesta nu îşi va desfăşura activitatea corespunzător".
"La momentul adoptării atât a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cât şi a Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/ 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (15 decembrie 2016), CNMR protestează vehement faţă de hotărârile luate în acest sens de Parlamentul României, considerând atunci că este atât un act de sfidare a drepturilor omului, cât şi unul de discriminare", se mai afirmă în comunicat.