Cod galben de polei în Bucureşti şi în 16 judeţe din ţară
ANM a anunţat cod galben de polei în Municipiului Bucureşti şi local în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova. De asemenea, cod galben de polei v fi şi în Teleorman, Giurgiu şi Argeş, Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea (inclusiv municipiile Craiova şi Slatina), local în vestul județului Arad, extremitatea vestică a județului Timiș şi sudul județului Caraș-Severin.
Intre orele 07:00 si 10:00, în municipiului Bucureşti şi local în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova, se vor semnala: precipitaţii mixte ce determină depuneri de polei.
Intre orele 06:00 si 09:00, local în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Argeş, se vor semnala precipitaţii mixte ce determină depuneri de polei.
Intre orele 05:50 si 09:00, local în vestul județului Arad, extremitatea vestică a județului Timiș, sudul județului Caraș-Severin, se vor semnala precipitații mixte care determină depuneri de polei.
Intre orele 05:00 si 08:00, local în judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea (inclusiv municipiile Craiova şi Slatina) se vor semnala : precipitaţii mixte ce determină depuneri de polei.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că azi, 6 decembrie 2016, din cauza fenomenului de ploaie înghețată care se transformă în polei, pe toată rețeaua de drumuri naționale din județul Dolj este posibil să se închidă circulația temporar în vederea acționării imediate cu material antiderapant.
După încetarea fenomenului, circulația va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță a circulației.
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:
- chiar dacă s-a împrăştiat material antiderapant, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;
- în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
- în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este ud, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;
- pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.