Criza din energie: Stocurile de cărbune s-au epuizat, termocentrala Rovinari a început să fie deja închisă

| 17 ian, 09:02

Primul grup al termocentralei de la Rovinari a fost închis deja în cursul nopții trecute. Restul grupurilor vor fi închise în cursul dimineții.

 

Pe fondul lipsei de energie, România importa masiv electricitate joi, la ora 9.00 dimineața. La un consum de 8.900 MW, importurile sunt peste 1.500 MW. Guvernul tace în continuare și nu are soluții pentru a rezolva criza din energie în care a intrat România după ce minerii de la Complexul Energetic Oltenia au declanșat o grevă spontană. Cu mare întârziere, la 6 zile după declanșarea grevei minerilor, ministrul energiei Anton Anton s-a lăsat convins să plece la Târgu-Jiu pentru a discuta cu liderii sindicali.
Până joi, ministrul a refuzat să se ducă în mijlocul minerilor.

 

Anton Anton va fi prezent la Târgu-Jiu în jurul orei prânzului. După întâlnirea cu liderii sindicali, va face o conferință de presă.
Chiar dacă au fost avertizați că se vor epuiza stocurile de cărbune și că vor fi oprite termocentralele, reprezentanții Guvernului nu au făcut nimic pentru a rezolva problema. A fost o întâlnire miercuri între premierul Victori Dăncilă, ministrul energiei Anton Anton și ministrul finanțelor Eugen Teodorovici, dar aceștia nu au găsit nicio soluție, ajungându-se deja în situația ca termocentralele să fie închise. În mod normal, până în acest moment trebuie constituit un comitet de criză în energie.
Minerii au început o grevă spontană vineri dimineață. Greva nu este asumată de sindicate. De altfel, minerii nu mai au încredere în sindicate.

Greva minerilor din Gorj a scăpat total de sub controlul autorităţilor. Degeaba i-au momit cu ceva uşoare majorări salariale şi degeaba i-au ameninţat cu instanţa. Nimic nu i-a convins să renunţe la greva pornită spontan vineri seara. Guvernul a încercat să găsească soluţii, însă fugind de orice responsabilitate. În cursul zilei de joi, pe ultima sută de metri, ar putea fi convocat un comitet de criză în energie, însă lipsesc total soluţiile concrete. Încă din momentul în care a fost aprobată celebra ordonanţă privind supra-taxarea mediului de afaceri, Guvernul a fost avertizat că primii loviţi ar putea fi chiar minerii de la Complexul Energetic Oltenia, însă nu a fost interesat de acest aspect. Acum, România riscă să nu poată acoperi un sfert din necesarul de energie, fapt fără precedent în ultimii 30 de ani.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ