Cozi interminabile şi nervi întinşi la maximum la mai multe secţii de votare din centrul Clujului
Zeci de persoane, în special studenţi, aşteaptă minute în şir să voteze la secţiile de votare de pe strada Moţilor şi strada Louis Pasteur din Cluj-Napoca. Cozile se întind pe zeci de metri spre disperarea preşedinţilor secţiilor de votare care spun că nu mai fac faţă numărului mare de persoane venite să voteze, scrie www.monitorulcj.ro.
Potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ) este vorba despre secţiile de votare numerele 4, 25, 27, 28, 29 şi 53 situate pe strada Moţilor şi Louis Pasteur. Secţiile de votare amenajate în incinta Colegiului Tehnic de Telecomunicaţii “Augustin Maior” şi grădiniţa ”Rază de Soare” de pe strada Moţilor, dar şi gradiniţa ”Zîna Zorilor” de pe strada Louis Pasteur sunt pline, iar personalul din aceste secţii nu mai face faţă.
“Am fost informaţi de preşedinţii secţiilor de votare, respectiv secţia 4 şi 53, că s-au prezentat foarte mulţi studenţi şi foarte multe persoane care însoţeau bolnavii în spitalele din apropiere. Persoanele care se puteau deplasa şi erau din alte judeţe puteau să voteze în orice secţie de votare. Preşedintii acelor secţii ne-au sunat şi ne-au comunicat că sunt depăşiţi de situaţie. Acele secţii fiind cele mai apropiate au votat la acele secţii. Am rugat să îndrume persoanele respective către alte secţii de votare ”, a spus Monica Trofin, preşedintele BEJ Cluj. Şi ACL Cluj a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Cluj cu privire la un incident petrecut la secţia de votare nr. 53, la grădiniţa Zâna Zorilor, de pe strada Louis Pasteur.
“Preşedintele secţiei de votare, Cătană Viorica împiedică studenţii să îşi exercite dreptul de vot. În concret, studenţii care nu au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca au dreptul, conform legii, să voteze în orice secţie de votare, pe listele suplimentare. În schimb, doamna preşedinte Cătană Viorica îi împiedică pe studenţi să voteze la această secţie, din cauza numărului mare de votanţi arondaţi secţiei, prezenţi la vot în acel moment, direcţionând studenţii să îşi exercite acest drept la alte secţii de votare. Dreptul la vot este un drept fundamental, reglementat de Constituţia României la articolul nr. 36 şi nimeni, nici măcar preşedintele unei secţii de votare, nu are probitatea să îngrădească cetăţenilor acest drept”, transmit reprezentanţii ACL Cluj.