Crin Antonescu: Este inacceptabil ce a făcut Victor Ponta

| 04 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil, a declarat vineri preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"'Şeful Executivului,  Victor Ponta, a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat procurorul Papici, cum era băsist, cum a făcut dosare politice şi cum domniile lor, nu ştiu exact cine, nu mai ţin băsişti în funcţie. Este inacceptabil, primul-ministru, prin atribuţiile Constituţionale, nu poate şi nu are nevoie nici să dea explicaţii, nici să dea mesaje în numele procurorului general. Şeful statului nu se lasă mai prejos", a declarat Antonescu într-o conferinţă de presă.

Liderul liberal a analizat şi poziţiia lui Traian Băsescu pe subiectul scandalului din Justiţie. "Şeful statului nu se lasă mai prejos şi intervine într-un stil caracteristic, cu totul disproporţionat. Ţine să ne informeze că a pus mîna pe telefon, l-a sunat pe procurorul general şi folosind o formulă cu puternică încărcătură simbolică din folclorul politic, i-a spus: nu e bine domnule procuror general. E la fel de inacceptabil", a subliniat Crin Antonescu.

Sunt două mesaje extrem de grave, susţine liderul liberal. "Nu ştiu dacă în ce-l priveşte pe premierul Ponta a fost intenţia sa, tind să cred că nu. În ce-l priveşte pe Băsescu sunt sigur că asta a fost intenţia. Putem să-l combatem, dar nu putem să-l desconsiderăm. Ştie ce şi de ce spune", a punctat preşedintele PNL. 

"Chiar dacă în cazul premierului păstrez speranţa că a fost doar o greşeală, cele două mesaje transmit ideea de forţă, de deasupra legii şi pe deasupra principiilor şi pe deasupra cetăţenilor. Aceste mesaje de forţă care vor să spună: eu controlez în această zonă mai mult! sau eu controlez încă - în cazul preşedintelui".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ