Antonescu, la România TV: Nu l-am lăsat în ofsaid pe Ponta, nimeni nu trădează pe nimeni
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat la Romania TV de ce şi-a schimbat poziţia în "scandalul Codului penal" anunţând că votează împotrivă după ce iniţial se pronunţase pentru aceste modificări. Acesta spune că a discutat cu juriştii din partid şi şi-a dat seama că anumite modificari pot duce la abuzuri. De asemenea, a zis că nu l-a lăsat în ofaid pe premier, aşa cum a susţinut acesta.
Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, afirmă că nu l-a lăsat 'în ofsaid' vreodată pe premierul Victor Ponta pe subiecte convenite, punctând că nimeni nu trădează pe nimeni, iar în legătură cu modificările la Codul penal nu a existat o discuţie în USL, dar se va aborda tema respectivă, vineri, în Biroul Politic al PNL.
'Cred că domnul Ponta vorbeşte cu prea multă uşurinţă şi despre noţiunea de stil şi despre clasicism: 'un stil devenit deja clasic'. Nu îmi aduc aminte să-l fi lăsat în ofsaid pe domnul Ponta vreodată cu ceva ce am convenit. În această chestiune este aşa: ne-am înţeles pe o formă a legii la care am venit fiecare cu amendamente, am scos articole, am adăugat articole, dar când am spus că o susţinem, asta am făcut. Eu m-am dus la grupul parlamentar PNL, am pledat pentru votul 'pentru' la legea minelor. După ce s-a votat, nu toţi liberalii au votat, dar nici toţi psd-iştii, iar legea a căzut din cauza absenţelor de ambele părţi, mai multe de la PSD, nu din cauza unor voturi contra. Am ieşit şi public şi am declarat că a căzut, dar noi am susţinut legea', a spus Antonescu, întrebat despre recentele declaraţii ale premierului la adresa lui. El a subliniat că nu a existat cvorum la legea minelor pentru că au lipsit aproape 50 de parlamentari PSD şi vreo 20 de la PNL.
Cât priveşte legea amnistiei, Antonescu susţine că Ponta ştia care este poziţia PNL-ului. 'Dl Ponta vorbeşte iar cu uşurinţă şi poate făcând mici confuzii, pentru că suntem cu toţii obosiţi la capătul acestui an greu, mai ales dânsul care a guvernat, nu a fost uşor. Nu ne-am răzgândit, pentru că am spus că nu votăm şi dl Ponta ştia acest lucru, că nu votăm legea amnistiei', a explicat Antonescu.
Despre modificările Codului penal, Antonescu spune că nu a existat o discuţie în USL pe acest subiect. 'Nu am avut o decizie politică şi nici măcar o discuţie în USL sau între noi doi privitor la modificările Codului penal. Că s-a dat acolo un vot în condiţiile în care s-a dat, asupra căruia noi nu am revenit, că nu aveam cum să revenim, dar în legătură cu care mâine la Biroul Politic al PNL voi propune o poziţie la reexaminare, asta e tot. Nimeni nu trădează pe nimeni', a conchis Antonescu.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că poziţia PNL şi a lui Crin Antonescu referitoare la proiectul privind legea minelor, dar şi la modificările Codului penal reprezintă 'un joc la ofsaid' din care 'nu câştigă nimeni nimic'. 'Legea minelor a fost discutată în USL şi de mine cu domnul preşedinte Crin Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discuţiile politice ca forma legii să fie cea realizată de colegii liberali, PSD nu intervine pe lege, cum zic liberalii... După care am văzut că liberalii, în stilul devenit deja clasic... s-a jucat la ofsaid până au rămas şi ei în ofsaid. (...) Mi se pare că jocul domnului Antonescu tot timpul de a lăsa întotdeauna pe cineva în ofsaid... acum s-a lăsat singur în ofsaid şi nu câştigăm nimic din chestia asta', a spus Victor Ponta.
Crin Antonescu a afirmat că reconsiderarea poziţiei sale faţă de modificările Codului Penal a apărut ca urmare a consultării unor colegi din partid, jurişti de profesie, fără nici o legătură cu preşedintele Traian Băsescu. "Nu cu Traian Băsescu m-am sfătuit, el este cel mai puţin credibil spre deloc să vorbească de aceste lucruri. Este o suspiciune indecentă. În primul rând, este simplistă (...) Traian Băsescu procedează necinstit, vulgar şi iresponsabil", a spus Antonescu.
El s-a arătat iritat de termenii cu care Traian Băsescu a comentat modificările la Codul Penal. "În ce priveşte Codul Penal, suntem pentru o discuţie mult mai pregătită, mult mai deschisă, să-i convingem pe toţi, în primul rând pe români, că nimeni nu-i deasupra legii, că Parlamentul nu face legi pentru hoţi aşa cum în mod injurios, calomnios spuneau fraţii gemeni Traian Băsescu-Horia Georgescu. Domnul Băsescu a fost prea adesea vulgar. Nu-i neconstituţional, dar pentru un preşedinte e nepotrivit", a mai spus Antonescu.
Preşedintele Senatului a spus că îşi menţine în continuare opinia că demnitarii nu pot fi asimilaţi din punct de vedere administrativ funcţionarilor publici, dar trebuie găsită soluţia juridică pentru ca demnitarii să aibă acelaşi tratament în faţa legii penale ca orice alt cetăţean. "A spune că este o lege care să dea liber la furat înseamnă să-ţi permiţi să faci procese de intenţie Parlamentului. Nu au nici o dovadă că Parlamentul a făcut o lege ca să fure", a afirmat liderul PNL.
Crin Antonescu a declarat că întâlnirea avută joi seară cu premierul Victor Ponta a fost una privată, motiv pentru care nu poate da prea multe detalii. 'Fiind o întâlnire privată, nu vă pot da foarte multe detalii, dar nici nu trebuie să daţi frâu liber curiozităţii că nu s-au pus la cale cine ştie ce lucruri. Am întrebat şi eu cum a fost la Mandela la înmormântare, un om care a fost important pentru noi toţi, ce mai e pe la Johannesburg, că este un oraş pe care l-am văzut acum vreo 15 ani şi m-a impresionat mult, ce făcea Obama', a spus Antonescu.
Despre ANI, CSM şi DNA
Şeful liberalilor spune că reprezentanţii ANI, CSM sau DNA ar trebui să nu-şi permită să facă procese de intenţie în raport cu o instituţie precum Parlamentul, adăugând, însă, că este de acord dacă este semnalat faptul că o lege nu este în regulă. "Faptul că o lege nu este în regulă şi că dânşii semnalează acest lucru este în regulă! Dar a face procese de intenţie, a spune că este o lege făcută ca să dai liber la furat, asta e ceva mai mult. Dacă domnul Georgescu sau doamnele de la CSM sau doamnele de la DNA fac un scandal teribil dacă presa pune în discuţie anumite atitudini, decizii, acte ale instituţiilor lor ar trebui să aibă acelaşi respect şi să nu-şi permită să facă procese de intenţie în raport cu o instituţie cum este Parlamentul", a afirmat Antonescu la România TV.
Antonescu a subliniat că aceia care acuză nu au nicio dovadă că cineva de la Parlament sau din USL ar fi făcut 'o lege ca să fure'.
"Îl susţin pe Lucian Bolcaş la CCR"
”Eu nu pot să calific drept antisemit pe cineva, doar pentru că a zis așa Băsescu. Pe mine m-a pus pe gânduri intervenția domnului de la Institutul Elie Wiesel. De când îl cunosc pe domnul Bolcaș, inclusiv atunci când făcea parte din PRM, a fost întotdeauna impecabil. Dacă nu avem o problemă internațională, îl susțin pe domnul Bolcaș pentru a deveni judecător la Curtea Constituțională”.
Despre refacerea unei alianţe de dreapta
"Nu exista posibilitatea unei alianţe PNL-PDL. Aceştia nu au nicio tradiţie de dreapta. Nu contest că în ţară există mulţi oameni de dreapta. Domnul Predoiu nu poate fi luat în serios. Eu îi respect pe toţi contracandidaţii însă.
Despre PSD şi Hrebenciuc
Crin Antonescu afirmă că liderul social-democraţilor, Victor Ponta, şi deputatul Viorel Hrebenciuc au spus că 'strâng' parlamentari pentru 'vremea rea', nu pentru a înlocui actuala majoritate. 'Domnul deputat Hrebenciuc, un om cu multă experienţă în campaniile electorale şi în Parlament şi în politică, face de mult aceste socoteli, nu de o lună, de două, de cinci, de şase, cam de când îl ştim', a declarat Antonescu, întrebat despre faptul că PSD este aproape de a avea majoritate legislativă, fără PNL.
Liderul PNL a precizat că această acţiune nu îi deranjează pe liberali. 'PSD-ul, Victor Ponta ca premier, ca preşedinte de partid, domnul Hrebenciuc însuşi au spus foarte clar, şi eu sunt convins că au fost sinceri, că strâng acolo pentru vreme rea, ştiu şi eu, afinităţi ideologice - nu ştiu care sunt motivele, nu ne interesează -, dar nu pentru a înlocui actuala majoritate cu aceea, pentru că defectul ei nu este că e fragilă aritmetic - aşa cum dl Hrebenciuc, preocupat în principal de aritmetică remarca -, ci este ilegitimă şi nimeni, nici un premier sănătos la cap din punct de vedere politic, nu dă un guvern cu o majoritate de 70 şi ceva la sută, legitim, adică votată ca atare de cetăţeni, pe un guvern cârpit, ilegitim, de 51%', a spus Antonescu.
Opt parlamentari PPDD - patru senatori şi patru deputaţi - s-au înscris, joi, în Uniunea Naţională pentru Progresul României. Cei opt au adus la cunoştinţă oficial preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului faptul că începând cu data de 12 decembrie se declară parlamentari UNPR şi vor activa în grupurile Partidului Social Democrat. Astfel, la Senat, grupul PSD-UNPR a crescut cu patru membri, ajungând la 74. Pentru a forma majoritatea simplă necesară adoptării legilor organice are nevoie de 87 de voturi. La Camera Deputaţilor, grupul PSD-UNPR a ajuns la 171 de parlamentari şi este nevoie de 204 voturi pentru ca un proiect de lege să fie adoptat prin majoritate simplă.
Despre şeful CEC, Radu Gheţea
Crin Antonescu consideră că preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, nu este protejat doar de preşedintele Traian Băsescu, ci şi de Banca Naţională a României. 'Domnul Gheţea nu este protejat doar de domnul Traian Băsescu. Domnul Gheţea este protejat, ceva mai discret, dar extrem de puternic, de Banca Naţională a României. Decizia este a ministrului Finanţelor, iar aşa cum şi premierul şi ministrul Finanţelor ne-au anunţat decizia aceasta probabil va fi de schimbare. Dar, este o decizie pe care nu o luăm la partid. Este un domeniu sensibil, prin excelenţă al tehnocraţilor', a declarat Antonescu.
Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a fost prezent în această săptămână la audierile din Comisia de buget-finanţe din Senat cu privire la activitatea băncii. În cadrul audierilor, Gheţea nu a răspuns la toate întrebările parlamentarilor, invocând secretul bancar.
Despre liste comune PSD şi PNL la alegerile europarlamentare
Crin Antonescu consideră că participarea pe liste comune a PNL şi PSD la alegerile europarlamentare ar putea reprezenta 'un semnal puternic, credibil şi neaşteptat de refacere a USL', dar a precizat că nu există o discuţie pe această temă. 'Nu există vreo discuţie în sensul acesta. Noi am pornit şi suntem încă pe ideea de a merge separat, din multe şi binecuvântate motive. Admit că şi pentru mine şi pentru mulţi o ipoteză a unei liste comune ar fi de discutat în sensul în care simţim că astfel sau altfel ar fi nimerit un semnal de revigorare, de reconfirmare, de reîncărcare a USL, în ansamblu. Din păcate, din multe motive, încheiem acest an cu sentimentul, foarte mulţi în USL şi în afara lui, politicieni, jucători, comentatori, că USL nu mai e ce a fost, că în USL sunt tensiuni foarte mari şi foarte mulţi calculează când se rupe, nu dacă. Ori, liste comune la europarlamentare ar putea fi un semnal puternic, credibil şi neaşteptat de refacere', a spus Antonescu, cu privire la posibilitatea unei liste comune PNL-PSD la alegerile europarlamentare.
Liderul liberalilor a subliniat că el nu exclude această posibilitate, dar că nu este 'o discuţie deschisă' pe acest subiect. Antonescu a adăugat că este 'mai puţin probabil' să se întâmple acest lucru, dar a reiterat că trebuie găsite nişte 'semne de revigorare a USL'.
Cine va fi urmaşul său la şefia PNL?
Liderul liberalilor a spus că în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale cel care va prelua conducerea PNL, până la organizarea unui Congres al partidului, va fi Klaus Iohannis. 'Este unul singur şi este foarte clar şi este oficial. Este Klaus Iohannis, care este prim-vicepreşedinte ales în Congres al partidului şi care în mod explicit devine preşedinte. La un moment dat se face un Congres unde sigur este în joc funcţia de preşedinte. În cazul în care eu încetez a fi (preşedintele PNL - n.r.) dintr-un motiv sau altul, atunci automat a doua zi Klaus Iohannis este preşedintele partidului până când se organizează un Congres', a declarat Antonescu, întrebat cine va conduce PNL, în cazul în care el va câştiga alegerile prezidenţiale. Antonescu s-a declarat convins că în cazul unor alegeri pentru şefia PNL competiţia va fi una 'interesantă'.
Despre candidatura lui Emil Boc la prezidenţiale
Crin Antonescu afirmă că primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, este un candidat 'de luat în serios' în perspectiva alegerilor prezidenţiale, spre deosebire de colegul acestuia de partid, democrat-liberalul Cătălin Predoiu. 'Remarc faptul că domnul Băsescu totuşi dovedeşte aici, surprinzător, lipsă de imaginaţie, adică să o ţii după şapte guverne Boc tot cu Boc este problema domniei sale. Categoric, Emil Boc, cu toate ale lui, este un candidat de luat în serios, spre deosebire de domnul Predoiu', a declarat Antonescu.
Candidatul cel mai puternic
Cât priveşte candidatul PSD care ar avea cele mai multe şanse la prezidenţiale, Antonescu crede că acesta ar fi premierul Victor Ponta. El a adăugat că nu are de ce să nu-l creadă pe Ponta când a spus că nu doreşte să candideze, dar a subliniat că, în cazul unei astfel de situaţii, preşedintele PSD ar fi un adversar 'redutabil'.
Ştirile orei
De ce nu-si iau catrafusele si sa-i lasi pe alti la ,,mangaiat" hotia , ei au furat cu varf si indesat .
Hotilor , penalilor si puscariabililior !!!!!!
In streang cu voi pana la Craciun , sa aem doua bucurii ...de Craciun ...ciuma rosie ce santeti , nu edeti ca ne distrugeti