Crin Antonescu: Marea noastră problemă nu este cu Băsescu ci cu aşteptările electoratului

| 31 aug, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat sâmbătă că mare problemă cu care se confruntă Uniunea Social Liberală este reprezentată de aşteptările electoratului, punctând că preşedintele Traian Băsescu şi 'instituţiile pesemne controlate anticonstituţional' sunt adversarii USL.

'Dincolo de iluziile de presă, nu Traian Băsescu, nici măcar instituţiile pesemne şi zic literalmente pe semne controlate şi acţionate anticonstituţional în cont politic de către acesta sunt adversarii noştri, nu micile lor întreprinderi, oricât de mult ne-ar putea afecta şi ne afectează, sunt provocarea cea mai importantă căreia trebuie să îi răspundem. Marea noastră problemă, marea noastră luptă, marea noastră bătălie este cu aşteptarea pe care noi înşine am generat-o şi cu faptul că poate e nedrept, dar asta este viaţa politică, noi nu răspundem doar aşteptărilor generate de proiectul nostru politic, de programul nostru de guvernare, răspundem aşteptărilor unei societăţi româneşti care a pierdut în foarte multe privinţe şapte - opt ani, care a dat înapoi în foarte multe privinţe în şapte - opt ani care trebuiau să aibă alt curs. Întotdeauna aceste aşteptări nu pot avea alt adresant decât deţinătorii actualei puteri, cei cărora oamenii, ultima oară, le-au dat votul', a spus Antonescu, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL de la Mamaia.

Liderul liberalilor a arătat că Parlamentul are legitimitatea de a face ceea ce este necesar ca instituţiile statului care trebuie să fie independente să funcţioneze corect.

'Bătălia nu este nici în Parlament, nici în Guvern, nici cu Traian Băsescu, nici cu oamenii săi, uneori ai senzaţia ceva mai mulţi decât înainte, aflaţi în posturi cheie. Bătălia este pentru o funcţionare normală a statului român, tema, miza Parlamentului este de a face tot ce este necesar, îndreptăţit, legal, legitim pentru ca instituţii din statul român să funcţioneze corect, pentru ca instituţii ale statului de drept definite şi destinate a fi prin excelenţă non partizane, independente să fie aşa şi nu altfel. Ce poate face Parlamentul vom vedea, cât poate face Parlamentul vom vedea, dar aceasta este o temă pentru că oamenii nu ne-au dat votul pentru a le spune 'noi nu avem ce face, are Băsescu oameni peste tot'. Ne-au dat votul pentru ca lucrurile să meargă normal', a afirmat Antonescu.

El a susţinut că guvernarea trebuie să facă strategii pe 20 - 30 de ani, în contextul în care ţara duce lipsă de astfel de strategii.

'Eu sunt puternic predispus în această perioadă să ne concentrăm pe motivele de încredere şi de optimism. Inventarul nesfârşit al nenorocirilor acestei ţări, văicărelile noastre şi ale altora există, vor continua, noi ca forţă politică şi aşa cum suntem, această ţară, avem şi motivele raţionale de optimism, motivele raţionale de încredere', a adăugat liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a subliniat că Uniunea Social Liberală funcţionează mai bine decât oricare altă coaliţie care a existat în România. 'Ce este important este să nu cădem în capcana de a uita că există USL şi, în lipsă de opoziţie, de alternativă, să gândim doar în termenii logicii de partid. (...) USL nu există în afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul va avea probleme în fiecare zi, Parlamentul va trebui în continuare să facă, să explice ceea ce nu este deloc confortabil ceea ce nu poate face, să ducă bătălia cum îndemna premierul cu Traian Băsescu, mai mult o duce Traian Băsescu decât noi. Parlamentul, USL prin mijloacele sale parlamentare, din prima zi nu a întârziat să se apuce de îndeplinirea promisiunilor pe care le-a făcut', a mai spus Antonescu, amintind de regionalizare şi de modificarea Constituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ