Crin Antonescu s-a încurcat în politicile lui Niels Schnecker
Niels Schnecker, consilierul liberal despre care se zvonea nu cu mult timp în urmă că ar fi preferat în cursa pentru șefia TVR, a renunțat la poziția de director al campaniei prezidențiale a liderului PNL, Crin Antonescu.
Aparențele sunt strâns legate de motivele invocate de fostul om de televiziune, fiind vorba deopotrivă de diverse neînțelegeri cât și de dorința acestuia de a reveni pe platourile de televiziune... Dar, cum se știe, aparențele adeseori înșeală.
Asemenea lui Traian Băsescu, președinte de țară, Crin Antonescu este un președinte de partid de neconsiliat, spun surse din interiorul partidului. În măsura în care liderul liberal a avut, totuși, de-a lungul timpului o consiliere politică, aceasta a oscilat între extreme, părând fie de o pasivitate absentă, fie smucită și neinspirată. Oricum ar fi, colaborarea lui Antonescu pe termen lung cu cei care i-au asigurat consilierea politică a fost mereu una problematică. Anul trecut Antonescu s-a despărțit cu scântei de Sorin-Roșca Stănescu. Divorț politic abrupt și surprinzător chiar pentru aceia care s-au declarat deranjați de permanentul melanj dintre activitatea jurnalistică, editorială a senatorului cu cea politică, de consiliere. Pentru Crin Antonescu nu există, se pare, cale de mijloc, pentru că după ce a ignorat multă vreme reclamațiile și plângerile la adresa senatorului-consilier-ziarist, a renunțat brusc și fără preaviz la serviciile acestuia, pe motiv de insubordonare, fără să încerce măcar o sancțiune intermediară, cum ar fi suspendarea. La fel de proaste și neinspirate au fost se pare și sfaturile date de infotainerul Niels Schnecker, pentru că tot surse liberale povestesc despre animozitatea crescândă dintre cei doi și despre eforturile prin care liderul liberal a evitat în ultima perioadă prezența și orice fel de comunicare cu consilierul căzut în dizgrație. Niel Schnecker, însă, comparativ cu Sorin-Roșca Stănescu a fost mai prudent și, prevenit, a ales să facă el primul pas, pentru a evita o demitere umilitoare.
Cu SRS sau fără SRS, Crin Antonescu a continuat aceeași politică păguboasă prin care s-a înstrăinat chiar de aliații săi și s-a prăbușit în sondajele de popularitate dincolo de orice prag psihologic. Să vedem dacă se va schimba ceva după plecarea lui Schnecker... Nu avem mult de așteptat și ne vom lămuri cu această ocazie în ce măsură erorile grosolane de pilotaj au revenit unei consilieri proaste sau dacă acestea sunt semnătura indestructibilă a omului politic Crin Antonescu. Așa cum ne apare în prezent, liderul liberal ar fi putut foarte bine să se dispenseze de la bun început de prezența celor doi foști consilieri, câștigul lui Antonescu în acest caz fiind clar mai mare decât paguba...