Președintele CJ Iași, CRISTIAN ADOMNIŢEI, dus în arest preventiv. Reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Cristian Adomniţei, a părăsit joi seară sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a fost urcat într-o maşină după ce procurorii l-au audiat timp de mai bine de cinci ore în cursul zilei.
Cristian Adomniţei a părăsit sediul DNA însoţit de trei persoane, având mâinile în faţă, iar deasupra lor o haină.
Direcţia Naţională Anticorupţie informează că procurorii l-au reţinut pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, urmând a fi prezentat vineri Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași. El a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar de corupţie.
Procurorii au reținut în același dosar trei persoane — Popa Letiția, Irimescu Carmen, Jinga Teodora Cristina — pentru abuz în serviciu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a fost ridicat de către procurorii DNA, joi după-amiază, în timp ce se afla în trafic, în municipiul Iaşi, el urmând să fie dus la audieri.
Ieri dimineaţă, în Iaşi, au fost efectuate 21 de percheziţii dintre care 19 la Consiliul Judeţean. Procurorii au descins în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, la Serviciul Financiar Contabil şi la Direcţia Achiziţii.
Potrivit unor surse judiciare, vizaţi sunt preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaiei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă, directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.
Procurorii DNA efectuează cercetări cu privire la atribuirea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi. Contractul a fost adjudecat de SC Laser CO SRL Iaşi şi semnat pe 27 septembrie 2013.
În valoare de 340.000 de lei, contractul presupunea 16 repere, cu durata maximă de execuţie de 3 luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul trebuia să fie obligat la plata de penalităţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere, din contravaloarea serviciilor rămase de executat.
Suma s-a achitat firmei, iar procesul verbal de recepţie consemneaza că este totul în regula calitativ şi cantitativ, deşi în cele 3 luni au fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.
Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile, subordonaţii i-au adus la cunoştinţă lui Adomniţei, dar acesta a fost nemulţumit de constatările auditului intern şi a ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.
Citeşte şi: PNL Iaşi cere demisia de onoare a primarului Gheorghe Nichita