Cum a fost demis Mişa de la ANAF! Şeful Fiscului spune totul!

| 09 ian, 09:41

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat săptămâna trecută că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcție a președintelui ANAF, Ionuț Mișa. El a susținut că ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul și mentalitatea, să se informatizeze și să aibă o altă atitudine față de contribuabili.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat pe 3 ianuarie decizia de numire a Mihaelei Triculescu, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Ionuţ Mişa a povestit cum a fost demis de la conducerea ANAF, el precizând că Darius Vâlcov l-a chemat la Guvern, iar împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-au anunţat că s-a luat decizia să fie revocat. Mişa a susţinut că i-au spus că sunt mulţumiţi de rezultatele profesionale şi nu au invocat un motiv pentru revocarea sa.

„Nu ştiam nimic, nu am avut nicio discuţie nici cu ministrul Finanţelor, nici cu premierul din acest punct de vedere. Mi s-a comunicat doar că mi s-a încheiat mandatul, la propunerea ministrului de Finanţe“, a spus Mişa despre revocarea sa, la Antena 3.

Întrebat dacă i s-au făcut unele reproşuri, fostul şef al ANAF a afirmat: „În cadrul discuţiei nu au fost reproşuri. Mi s-a comunicat doar că s-a luat o decizie şi asta e decizia. Înţelegând că aşa cum am venit trebuie să şi plec, pentru că aceste posturi sunt efemere, nu am mai pus alte întrebări şi nu am intrat în alte discuţii. Chiar s-a menţionat că nu are ce să mi se reproşeze şi, din punct de vedere al rezultatelor şi profesional, lucrurile sunt foarte bune, sunt mulţumiţi“.

Chestionat în continuare cum de a fost demis, dacă i s-a spus că sunt mulţumiţi, Ionuţ Mişa a relatat următoarea scenă:

„Nu a fost un motiv, cel puţin mie nu mi s-a invocat vreun motiv legat de revocare. Am primit un telefon de la consilierul dnei prim-ministru şi am fost rugat să merg până la guvern. Când am ajuns acolo, domnul ministru era deja în birou şi am luat loc. Eu le-am spus că am reuşit să finalizăm şi ultimele calcule legate de luna decembrie şi că am reuşit să facem planul şi pe luna decembrie şi chiar să-l depăşim şi totodată pe întreg anul am închis cu peste sută la sută realizare de plan. (…) Am discutat doar cu consilierul pe probleme economice al premierului (Darius Vâlcov – n.r.) şi cu ministrul Finanţelor. N-am avut nicio discuţie cu premierul.“

Sursa: Stiripesurse.ro

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ