Cum alegi firma de servicii funerare?
Cu siguranță, atunci când vine momentul în care ești nevoit să apelezi la o firmă de servicii funerare totul trebuie să se desfășoare cât mai rapid și fără alte complicații. De cele mai multe ori, când ești nevoit să contractezi o astfel de firmă, probabil că vei începe căutarea pe Google.
Printre atâtea reclame și oferte, cum vei face totuși cea mai bună alegere? Știm că nu este ușor, de aceea am pregătit în rândurile care urmează câteva sfaturi pentru a-ți face alegerea mai ușoară. Vei vedea de ce criterii să ții cont, pentru ca decizia în acele momente de cumpănă să fie luată cât mai calculat, fără a fi influențat de contextul dificil din acel moment.
Un prim criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul este sediul firmei respective. De cele mai multe ori, cea mai apropiată variantă te va scuti de multe bătăi de cap. Recomandat este să cauți specific pentru zona în care se vor desfășura funerariile. Mai ales într-un oraș mare ca București, de exemplu, cu cele 6 sectoare și împrejurimile, firma de servicii funerare ar trebui să fie aproape de locul în care va avea loc ceremonia de înmormântare.
Un alt aspect important este bugetul pe care îl ai la dispoziție. Majoritatea firmelor de pompe funebre au deja pachtete de servicii integrate care se apropie de valoarea ajutorului acordat în caz de deces. Prețul acestor pachete funerare variază între 3000 și 8000 de lei și conțin de la sicriu până la transport pentru decedat, îmbălsămare sau aranjamentele florale sau coroanele funerare.
Dacă vrei ceva special, trebuie să fii pregătit de costurile adiacente. Nu uita, însă, că un preț mic nu înseamnă neapărat servicii proaste, la fel cum un preț mai ridicat nu înseamnă neapărat servicii de calitate.
Chiar dacă în acele momente probabil că este destul de dificil să te concentrezi pe așa ceva, ar fi bine să consulți website-urile firmelor de pompe funebre și să vezi dacă îți pot acoperi toate serviciile de care vei avea nevoie. Verifică apoi recenziile de pe Google ale clienților – așa îți vei putea face o idee despre vechimea lor pe piață și despre seriozitatea și calitatea serviciilor pe care le oferă. Apoi, cel mai bine ar fi să alegi 2-3 firme și să îi contactezi telefonic pentru a afla răspunsul celorlalte întrebări pe care le vei avea. Stabilește de la bun început de ce servicii se vor ocupa. De cele mai multe ori, o firmă cu experiență știe exact de pași trebuie urmați și te vor consilia pentru ca grija organizării înmormântării să-ți fie luată de pe umeri.
Cele mai multe firme de acest gen oferă și servicii de transport pentru persoana decedată. În plus, poți să te bazezi pe ei și pentru organizarea pomenilor sau te pot ajuta chiar să depui actele pentru a obține ajutorul de înmormântare.
La toate criteriile de mai sus se adaugă unul la fel de important de care trebuie să ții cont - autorizația de funcționare. În caz contrar te poți lovi de multe probleme, cea mai importantă fiind că o firmă fără autorizație sanitară nu poate prelua defunctul de la spital (în cazul în care decesul a avut loc acolo și nu acasă) fără autorizația eliberată de DSP .
În concluzie, în momentele grele în care ești nevoit să apelezi la o firmă de pompe funebre, oricât ai fi de puternic, cineva trebuie să te ajute și să îți ia o parte din grijile organizării înmormântării. De aceea, alegerea unei firme competente, care să te consilieze pe tot parcursul colaborării și să îți ofere servicii integrate este foarte importantă.