Cum îşi pierde Băsescu relaţiile în Europa
Lipsa abilităţilor de diplomat şi mai ales de pre;edinte au ieşit din nou la rampă în cazul lui Traian Băsescu. După ce a reuşit în mai puțin de două mandate să aducă România într-o stare de izolare pe plan extern, preşedintele Băsescu a realizat şi performanţa, de-a dreptul unică, de a se izola de apropiații săi şi în cadrul familiei popularilor europeni.
Dacă vara trecută Băsescu, împreună cu cei de la PDL se bucurau de susţinerea reprezentanților PPE, lucrurile s-au schimbat radical în ultimul timp. Vizibilitatea externă a premierului Victor Ponta, dar şi faptul că cei din Uniunea Europeană au înţeles cum au stat lucrurile de fapt în vara lui 2012, au făcut ca Băsescu şi ai lui să piardă credibilitatea şi susţinerea unor personalităţi importante ale Uniunii Europene. Atât Jose Manuel Barroso, cât și Donald Tusk au o relație din ce în ce mai bună cu șeful executivului, însă lovitura cea mai grea încasată de Băsescu este repoziționarea lui Angela Merkel. Cancelarul german era anul trecut un susținător de bază al lui Băsescu, însă după întâlnirea cu Ponta și clarificarea situației din 2012 aceasta și-a schimbat simțitor discursul față de statul român și reprezentanții guvernului.
Traian Băsescu încearcă în acest moment să arate că mai există în plan extern atacând oficiali europeni din aceeaşi familie de partide din care face şi el parte. Băsescu, atunci când vede că pierde, începe să se bage în seamă singur, neținând cont de efectele negative pe care le pot avea declarațiile sale asupra interesului României. Pentru şeful statului este mai importantă imaginea personală, dar şi recunoaşterea sa şi a celor din jurul său drept actori importanţi în cadrul politicii de la nivel înalt.
Faptul că a fost pus într-un con de umbră de Victor Ponta, care într-un an de mandat a reuşit să reprezinte România în exterior mai bine decât Băsescu în opt ani, au făcut ca în cazul preşedintelui frustrarea personală să atingă cele mai mari cote.
În acest moment, Traian Băsescu realizează că nu mai reprezintă un interes pentru liderii europeni, că în plan extern i-a apus vremea. Această depreciere a importanţei sale în plan european l-a făcut să arunce acuzaţii ca pe malul Dâmboviţei asupra preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe care l-a acuzat de eşecul proiectului Nabucco. Ieşirea lui Băsescu poate fi înţeleasă până la urmă. Acesta nu mai are un guvern trompetă căruia să îi dicteze ce trebuie declarat, pe cine trebuie să critice, etc.
Însă, gafele lui Băsescu sunt speculate de Victor Ponta, care arată că s-a maturizat foarte mult din punct de vedere politic într-un an de zile. Atitudinea pe care a avut-o faţă de declaraţiile lui Băsescu şi mesajul referitor la afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene în legătură cu proiectul Nabucco, a mai adăugat un punct negativ în dreptul şefului statului și i-a îmbunătățit imaginea premierului.
Spiritul conflictual al lui Băsescu continuă să se manifeste chiar şi în ultima parte a mandatului său. Dacă vorba spune că pe măsură ce înaintezi în vârstă, devii mai înțelept, la Băsescu e invers. Pe măsură ce trece mandatul, mai iraţional şi mai neglijent devii în relațiile cu partenerii externi. Preşedintele demonstrează că abilităţile diplomatice dacă nu le ai de la început, nici nu ai cum să le dobândeşti pe parcurs.
Ştirile orei
Chiar crezi ca,daca nu semna acel armistitiu cu Basescu, o vedea pe "a lui Angela Merkel(unde ai invatat romana,idiotule-ca "a lu' Angela" este de tot kktul,gramatical-dar le prosti,merge),ce mari vizite de lucru a avut(si cu ce s-a intors,smnat si parafat?),de la Donald Tusk nu cred c-a priceput ceva(prostu' nostru oltean si cioditor-Tusk american,si tare in economie-asadar ce kkt sa priceapa puradelu' nostru-a rinjit si acolo,ca peste tot)!
Scrii despre Nabucco,scotindu-l tot pe Basescu vinovat-pai ce logica ai,fraiere-ca "dictatoru" s-a tot agitat si a pus mereu in discutie proiectul asta(si la UE si cind se intilnea cu ceilalti semnatari-deja se alocase o suma ptr. a demara,de la anul,lucrarile)-dar,in cazul asta,ce mare putere e RO,in fata firmelor care s-au sucit-si,nu numai atit,ci proiectul a fost neglijat de guvernul socialist(al idolului tau cretin)-vezi si lipsa vreunui reprezentant al RO la Bratislava,acum citeva saptamini-poate reusea si RO sa cistige ceva-deci tot vina lui Basescu e sau e vorba de nesimtirea tipic bolsevica a actualilor guvernanti?!
Sa-ti mai amintesc de proiectul acelui laser(la Magurele-care va atrage aprox. 400 mil. euro),ptr. care tot Basescu s-a agitat(cu injuratii Funeriu si Boc)obtinind finantarea lui-care obiectiv si l-a trecut tiganul tau plimbaret,la realizarile lui,in anul asta de guvernare!
As mai avea si alte exemple de turism pe banii nostri si fara niciun folos(doar ca a facut-o cunoscuta pe Antonia,in Azerbadjan-pai de idiotul asta vorbesti laudativ,cind el e vai mama lui-dar ce vrajeala are-n gusa,exact genul care-se vede-iti place la nebunie!