Cum pune Dreapta umărul la unitatea USL
Pe zona de dreapta a spectrului politic nu trece săptămână fără dispute, tensiuni şi divergenţe. Pe modelul patentat de Traian Băsescu, şi atunci când nu există conflicte ele trebuie inventate şi stimulate să se dezvoltate. Cel mai recent exemplu în acest sens în constituie situaţia generată de excluderea lui Florin Popescu din PDL.
Fostul preşedintele democrat-liberal al CJ Dâmboviţa a fost acuzat că ar face jocurile Elenei Udrea în partid şi că ar avea un comportament duplicitar. Vasile Blaga arăta că Florin Popescu ar fi încălcat statutul PDL prin participarea la constituirea Partidului Mişcarea Populară. "Vi se pare firesc să participi la construcţia unui alt partid politic, declarându-ţi în acelaşi timp, ipocrit, susţinerea faţă de PDL? ", a argumentat preşedintele PDL decizia de excludere.
Eliminarea lui Florin Popescu a fost imediat asupru criticată de Elena Udrea. "Constat cu surprindere şi tristeţe faptul că actuala conducere a PDL preferă să-i înlăture din partid pe cei care susţin parteneriatul cu Traian Băsescu, aşa cum s-a întâmplat şi cu Theodor Baconschi sau Cristian Preda, preferând să promoveze oameni veniţi de prin alte părţi, netestaţi în bătălii politice, care au cochetat sau chiar au făcut parte din partide ale actualei majorităţi parlamentare", a acuzat Elena Udrea decizia forurilor de conducere ale PDL.
Toate aceste dispute scoase la iveală de episodul eliminării din PDL a lui Florin Popescu, dublate de conflictele permanentizate ca urmare a lipsei unei viziuni comune privind omogenizarea sau unificarea dreptei, denotă lipsa unor repere în jurul cărora să se regrupeze partidele din această zonă a eşichierului politic. Iar elementul catalizator al destructurării formulelor politice din zona dreptei este însuşi Traian Băsescu. Şeful statului nu concepe ca soluţiile dreptei să se profileze fără a fi girate de el, iar de aici rezultă neînţelegerile între formaţiunile de dreapta.
Fiasco-ul din zona dreptei induce avantaje neaşteptate pentru USL. Fiindcă toate disputele în care sunt antrenate formaţiunile de pe acest spectru politic înseamnă că actuala coaliţie aflată la guvernare nu are parte de o competiţie capabilă să-i conteste supremaţia.
Deşi până la alegerile pentru Parlamentul European au mai rămas aproximativ şase luni, partidele şi partiduleţele de dreapta nu au încă definite nici formulele în care vor candida şi nici obiectivele pe care şi le propun. Iar în perioada rămasă este puţin probabil ca aceste formaţiuni să se aşeze la masa dialogului şi să genereze un proiect comun.
Prin urmare, tot haosul din zona dreptei politice este, în cele din urmă, spre binele USL, care îşi poate vedea liniştită de respectarea angajamentelor pe care şi le-a asumat în faţa românilor. Iar la adăpostul majorităţii de aproximativ 70% din Parlament şi pe fondul demersurilor neconvingătoare ale opoziţiei, USL are toate şansele de a confirma din punct de vedere electoral şi în 2014.
Ştirile orei
de Andi Manciu - Mediafax
Ştire
Foto (1)
Comentarii (0)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marţi, că liberalii sunt categoric împotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis în Camera Deputaţilor, iar dacă solicitarea nu le va fi acceptată vor părăsi sala.
ia vezi aici ce face stanga..
Judecatorul Horatius Dumbrava cere o reactie a CSM fata de proiectul privind amnistierea: Compromite grav eforturile sistemului judiciar
Judecatorul Horatius Dumbrava, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, cere Plenului CSM aiba o reactie publica privind proiectul de lege prin care se amnistiaza pedepsele pana la 6 ani si se gratiaza pedepsele pana la 7 ani, aratand ca nu exista avizul CSM si ca acest act normativ ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.
"Nu exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie sa fie dat conform legii. De altfel, CSM nu a fost consultat la acest proiect. Nu exista o evaluare a impactului si a efectului unei astfel de legi: cum ar fi cea legata de ia sociala a condamnatilor. Pregatirea sistemului de justitie pentru a judeca mii de cauze. In conditiile in care Noul Cod Penal si Legea de implementare au fost adoptate recent, exista evident o incoerenta de politica penala a sistemului roman de care se face acum vinovat Parlamentul", afirma Dumbrava in solicitarea adresata CSM si citata de Agerpres.