Cum să faci ouă ochiuri fară să dai greş. Singura regulă de care trebuie să ţii cont

| 15 mai, 2014

Aparent este cel mai banal lucru pe care il poti prepara in bucatarie ta. In realitate, este foarte greu sa-l faci corect, fara sa-l arzi sau sa-i distrugi galbenusul. Sa nu uitam ca le-a dat batai de cap chiar si concurentilor de la MasterChef.

Ca sa-ti iasa bine de fiecare data, iti propunem o metoda care nu da gres niciodata: cu focul la minim.

Ai nevoie de o tigaie unsa cu unt sau una non-adereanta,in care sa nu mai pui nimic. Spargi ouale si, dai focul la minim si le lasi sa stea 10 minute.

Trebuie doar sa condimentezi oul cu sare si piper si sa asteapti sa se faca, fara sa-l misti. Albusul se va coace incet, iar galbenusul va ramane intact.

 

Tag-uri: oua. oua ochiuri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mai, 2014
Eciu
Ou Ochi perfect
Oul iese foarte bun daca il pui in ulei incins, apoi cand albusul este numa' putin coagulat se intoarce pe partea cealalta, incet sa nu se sparga galbenusul. Daca ni se pare albusul necoagulat il intepam in 2 locuri diferite, total opuse unul de celalalt. Succes garantat.
15 mai, 2014
Galbenel
Ouri
Daca este important aspectul, se face o greseala daca se pune sarea inainte pentru ca astfel galbenusul va aparea patat.
Daca se vrea coagularea completa a albusului se poate face la foc iute acoperit cu capac, astfel galbenusului i se poate potrivi taria.
15 mai, 2014
cristi
exact.
Cu completarea ca daca se face la capac, ar fi bine ca acesta sa aiba orificiu de aerisire, altfel exista riscul ca aburii care se condenseaza pe capac sa cada in ulei si uleiul sa stropeasca la ridicarea capacului.
15 mai, 2014
cristi
Dar nu iese asa cum vreau eu.
Nu cred ca e mai important sa arate bine, decat sa aiba gustul pe care-l vreau. In felul aratat in articol, (asa fac si eu cateodata), iese un albus moale, si de o consistenta uniforma, si un galbenus, de cele mai multe ori, tare sau aproape tare, (daca astepti ca tot albusul sa se coaguleze), insa daca vrei ca albusul sa fie bine prajit, cu o crusta de un gust unic si cu galbenusul moale, trebuie sa pui ouale in ulei incins si focul sa fie mediu spre tare. E adevarat ca exista riscul ca partea de sus a albusului sa nu se coaguleze, sau daca astepti sa se coaguleze, sa se arda partea de jos, si ca sa evitam arderea si necoagularea albusului de langa galbenus, putem pune ulei cu lingura peste ou, sau prin inclinarea tigaii. Ouale facute in tigaie neaderenta fara ulei sunt, probabil, mai sanatoase, dar nu au savoarea specifica ochiurilor. Eu folosesc tigaia neaderenta, dar pun si ulei, nu ca sa nu se arda, ci pentru gust. Daca folositi ulei de masline, care nu este asa de scump incat sa nu ne permitem sa-l folosim, nu este nici o problema cu prajitul, pentru ca acesta nu se descompune in produsi toxici la temperaturi inalte. Plus ca are si multe alte beneficii. Si un ultim sfat: nu va mai uitati la Masterchef, la arogantii aia, faceti mancarea cum va place, ca o faceti ca sa o mancati, nu sa va faceti poze cu ea.
15 mai, 2014
oul
corect

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ