Cum se impun șefii la PNL. Trăiască liberalismul!
Alina Gorghiu a fost numită joi în funcția de președinte al PNL (copreședinte al formațiunii politice care include și PDL). Din păcate pentru liberali, partidul a dat dovadă cu această ocazie de un nivel greu de imaginat de servilism față de Klaus Iohannis și Vasile Blaga. Alegerea noului lider a fost mai degrabă un act de impunere a unei voințe unilaterale, cu ceilalți candidați fiind implicați doar de ochii lumii.
Deși liberalii încearcă să-și convingă susținătorii că ce s-a întâmplat în Biroul Politic Național a fost un act de “reformă și modernizare”, în realitate joi PNL s-a predat și s-a dizolvat ca organizație în PDL, iar Alina Gorghiu a fost numită în funcție strict ca acțiune de imagine pentru a-l ajuta pe Vasile Blaga să-și sedimenteze controlul. Chiar și Sorin Frunzăverde a declarat că Alina Gorghiu este o alegere fericită pentru democrat-liberali.
Iar Cristian Tudor Popescu este cu siguranță unul dintre oamenii care ar fi avut o altă opțiune pentru șefia PNL. Acesta consideră că Ludovic Orban ar fi fost urmașul lui Crin Antonescu, pentru că a probat abilități comunicaționale și politice, fiind un om politic matur și cu forță. Dar Vasile Blaga nu a dorit să aibă un concurent de talia lui Ludovic Orban.
Iohannis se declară acum mulțumit că preferata sa a ajuns liderul partidului, iar oamenii lui Crin Antonescu au fost îndepărtați în totalitate pentru a face loc baronilor din PNL. Atitudinea dictatorială prin care președintele României a trasat drumul pe care trebuie să-l urmeze liberalii este un preludiu al problemelor care vor apărea în viitorul apropiat la Cotroceni.
Din păcate, un partid care a apărut ca formațiune politică în 1875, fiind condus atunci de Ion C. Brătianu și Constantin Rosetti, a ajuns în 2014 să fie jucat pe degete de continuatorii de drept ai FSN și PD. Văzându-și împlinite scopurile de a ajunge la Cotroceni, Klaus Iohannis și-a respectat promisiunea dată lui Vasile Blaga de a-i oferi pe tavă PNL. Liberalismul autentic din România tocmai a murit. Trăiască liberalismul PDL-ist!
Ştirile orei
2.parerea lui CTP despre cine ar fi trebuit sa fie ales,nu conteaza,
daca doreste sa participe la activitatea de partid,sa se inscrie,are ulterior poate ,drept de vot in forurile de conducere
3.dupa mintea ta ingusta ,PSD este nascut in 1921,deci de aceea este normal ca este plin de comunisti pe stil nou si securisti si activisti facuti la Stefan Gheorghiu,pe stil nou
ps-vad ca scrieti mai rar...inseamna ca este adevarat ca a micsorat bugetul Dl Ghita?
se aude ca au ramas doar prostii....ceilalti s-au inscris in Partidul Tinerilor