Cum vede Iohannis tăierea salariilor? Întrebarea cheie la care trebuie să răspundă
În cazul lui Klaus Iohannis, zecile de pagini care îi comun proiectul prezidențial au mai degrabă darul de a ridica semne de întrebare vizavi de seriozitatea abordării propuse de candidatul ACL, din moment ce ele conțin o seamă de promisiuni electorale fără acoperire economică.
În mai puțin de o lună, românii vor fi chemați la urne să aleagă președintele care va conduce România în următorii cinci ani. Și, cum în construcția democratică românească șeful statului are la dispoziție importante pârghii de putere și poate exercita un rol decisiv, chiar dacă nu direct, în raport cu definirea politicilor publice care afectează viața fiecărui cetățean, candidații care aspiră la cea mai înaltă funcție în stat au de răspuns în fața electoratului la o mulțime de întrebări esențiale, care definesc proiectul de țară pe care îl propun.
Sigur, de principiu, majoritatea candidaților se laudă deja cu asemenea proiecte, de dimensiuni mai mari sau mai mici, care ar trebui să ajute electoratul să se lămurească asupra ofertei electorale. Nu în toate cazurile însă, respectivele documente sunt și lămuritoare.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"
Spre exemplu, în cazul lui Klaus Iohannis, zecile de pagini care îi comun proiectul prezidențial au mai degrabă darul de a ridica semne de întrebare vizavi de seriozitatea abordării propuse de candidatul ACL, din moment ce ele conțin o seamă de promisiuni electorale fără acoperire economică. Mai mult, dincolo de faptul că Iohannis nu explică de unde ar veni fondurile necesare pentru scăderea TVA, sau alte propuneri asemănătoare, prezidențiabilul ACL are și o mare problemă de credibilitate în fața românilor.
Și aceasta pentru că, de când a intrat în politica mare și până în prezent, Klaus Iohannis și-a schimbat în mod constant opiniile și aliații, evoluând de la sprijinul pentru USL, la motiv al destrămării Uniunii, și devenind din aliat al social-democraților și dușman al PDL, prieten la cataramă cu democrat-liberalii și adversar al PSD.
Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul
Or, în aceste condiții, românii se întreabă în mod legitim câtă încredere pot să aibă într-un asemenea candidat și cât de siguri pot să fie că Iohannis nu va gira noi tăieri de pensii și salarii, asemenea lui Traian Băsescu? Iar răspunsurile la aceste întrebări sunt cu atât mai stringente cu cât candidatul ACL s-a apropiat vizibil de discursul promovat de Traian Băsescu în ultimele luni, ajungând chiar, în anume momente, să repete cu punct și virgulă message-box-ul de la Palatul Cotroceni.
O soluție de a clarifica aceste semne de întrebare ar fi ca domnul Iohannis să le spună românilor ce părere are despre măsurile prin care au fost tăiate salariile și ajutoarele sociale, respectiv au fost impozitate pensiile. Crede domnul Iohannis că aceste măsuri, care au lăsat milioane de români fără apărare în fața crizei, au fost bune, sau dimpotrivă, consideră că actualii săi aliați au greșit lamentabil și ar trebui să le ceară scuze pensionarilor, bugetarilor sau mamelor pe care i-au sărăcit și umilit? Fiindcă, dacă este să judecăm politic, atunci răspunsul este în mod evident negativ, iar românii se pot aștepta oricând de la Iohannis, în cazul în care ar ajunge președinte, să gireze noi asemenea măsuri.
Ştirile orei
sunt curios,Iulial,locurile de munca oferite sunt din cele 1.000.000 promise de Ponta in 4 ani?
din care au trecut aproape trei si nimic...?