Cupa Mondială la rugby: România are ca obiectiv două victorii
Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a declarat, miercuri, la plecarea echipei naționale în Anglia, că are convingerea că reprezentativa va face o figură frumoasă la Cupa Mondială ce va debuta vineri.
"S-a vorbit foarte mult, în ultimul timp, despre prezența României la Cupa Mondială. Am intrat în linie dreaptă și cred că este momentul să trecem la fapte. Am convingerea că băieții o să facă o figură frumoasă, o să avem o comportare care o să fie mult timp adânc încrustată în memoria suporterilor din țara noastră. Le doresc mult succes și să se bucure de acest mare eveniment", a spus Hari Dumitraș pe Aeroportul Internaționale "Henri Coandă".
La rândul său, Marius Tincu, antrenor cu înaintarea, a declarat: "Important este pentru noi să ne comportăm bine în Anglia, să realizăm ceea ce ne-am propus și să vă facem mândri pe voi care sunteți acasă. Sper să avem tot suportul din partea dumneavoastră, iar băieții să joace foarte bine la toate meciurile pe care le avem, să dăm tot ce avem mai bun".
Mihai Macovei, căpitanul echipei naționale de rugby a României, a menționat la rândul său: "Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea pe care am avut-o până acum, din partea tuturor. Mergem, în Anglia, la Cupa Mondială, să ne jucăm șansa noastră. Noi ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri, ne-am propus să învingem în două jocuri, dar o să fie greu. Întâlnim acolo patru echipe bune".
În continuare, el a precizat: "Vă promitem că la fiecare meci când o să intrăm în teren, o să dăm tot ce este mai bun pentru țara noastră și sper să nu vă dezamăgim. Vrem să venim acasă cu rezultate cât mai bune".
La finalul conferinței de presă de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă", toți jucătorii din lotul României au primit cadou din partea Federației Române de Rugby câte un pileus dacic.
"Stejarii" fiind purtătorii valorilor tradiționale românești, federația le-a oferit câte o bonetă conică, purtată în vechime de nobilii daci, ca semn distinctiv al rangului lor.
România face parte din Grupa D la Cupa Mondială și va debuta pe 23 septembrie, contra reprezentativei Franței, vicecampioana mondială, pe Stadionul Olimpic din Londra, după care pe 27 septembrie, pe Wembley, va întâlni naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, va avea loc meciul cu echipa Canadei, ultima partidă din grupă urmând să o susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.
"Stejarii" au participat la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale de până acum, cea din Anglia fiind ediția cu numărul 8. Tricolorii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund în Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere.
Lotul României este următorul: Paulică Ion, Mihăiță Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Țăruș, Horațiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turașvili, Eugen Căpățână, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Tonița, Daniel Carpo, Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuț Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuț Botezatu, Florin Ioniță, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu și Sabin Strătilă.
Primele meciuri din grupa României vor avea loc pe 19 septembrie, între Irlanda și Canada, respectiv între Franța și Italia.
Deschiderea Cupei Mondiale va avea loc vineri 18 septembrie, de la 22,00 (ora României), pe Twickenham Stadium urmând să se confrunte Anglia și Fiji, meci contând pentru Grupa A.