CUTREMUR puternic, de magnitutine 5,7, resimţit şi în Bucureşti. Seismul a avut mai multe replici
CUTREMUR in România. Un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara în zona Vrancea. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti, dar şi în Moldova şi Dobrogea. Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 21.14, ora locală, şi a durat 30 de secunde.
UPDATE Două noi cutremure, de 2,8 grade pe scara Richter, respectiv de 3,3 grade, s-au produs sâmbătă seară în zona seismică Vrancea, ambele la mică adâncime, acestea fiind replici de intensitate mai mică ale cutremurului de 5,7 grade produs în aceeaşi zonă, la 21,14.
Prima replică, de 2,8 grade, a avut loc la ora 22,24, la o adâncime de 30 km, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărăşeşti (5 km), Focşani (17 km), Tecuci (19 km), Adjud (28 km), Râmnicu Sărat (54 km).
Cel de-al doilea seism s-a produs la 22,30, tot la o adâncime de 30 km, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărăşeşti (2 km), Tecuci (16 km), Focşani (20 km), Adjud (26 km) şi Bârlad (53 km).
Sâmbătă, la ora 21,14, în zona Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea 5,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 39 kilometri.
Seismul a avut o intensitate epicentrală VI, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărăşeşti (6 km), Focşani (21 km), Tecuci (22 km), Adjud (25 km), Oneşti (51 km).
Potrivit primelor informaţii, seismul s-a produs în zona Vrancea, la 40 de kilometri adâncime, şi a avut magnitudinea de 5,6. Acest cutremur s-a simţit la Tulcea, Roman, Iaşi, Galaţi şi Braşov.
Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.
Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un CUTREMUR de 5,5 grade pe Richter.
Cutremurul s-a resimţit şi la Chişinău, în Republica Moldova.
Seismul va fi urmat de replici, dar acestea nu vor fi simtite. Imediat după seism, reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate şi au căzut. De asemenea, în multe oraşe din România a căzut curentul electric după cutremur.
De la începutul anului 2014 au fost înregistrate numeroase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,9 grade pe scara Richter, numai în luna august producându-se 20 de cutremure în zona seismică Vrancea.
Citeste mai mult pe romaniatv.net