Dan Voiculescu se joacă cu justiţia. Decizia magistraţilor în dosarul RCS&RDS
Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat miercuri, pentru 7 ianuarie, judecarea dosarului în care Dan Voiculescu este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, potrivit Agerpres.
Motivul amânării a fost că avocatul Cameliei Voiculescu nu s-a putut prezenta la proces, iar instanţa nu a desemnat un avocat din oficiu.
Şi de această dată, Dan Voiculescu nu a fost adus în sala de judecată, după ce el a depus o cerere în acest sens.
Procurorul de şedinţă şi avocatul lui Ioan Bendei au solicitat instanţei aducerea lui Dan Voiculescu la proces, însă judecătorul a considerat că această problemă va fi discutată la un termen ulterior.
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.
Dan Voiculescu, din spatele gratiilor: Lansez un concurs cu premii din serialul “Defăimarea lui Voiculescu”
În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.
Dan Voiculescu sare în apărarea lui Ponta din spatele gratiilor
Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.
"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.