Dăncilă a anunțat modificarea Ordonanței 7

| 05 mar, 15:26

Primul ministru a anunțat, în debutul ședinței de guvern de astăzi, că Executivul va modifica Ordonanța 7, însă nu potrivit avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii tot astăzi, ci conform discuțiilor purtate săptămâna trecută cu unii reprezentanți ai CSM.

Proiectul de modificare a Ordonanței 7 a fost avizat negativ în unanimitate astăzi în plenul CSM, magistrații spunând că această nouă ordonanță abrogă doar parțial OUG 7, doar unele articole controversate din ea, în schimb alte prevederei controversate rămân.

Premierul Viorica Dăncilă: "Aprobăm în şedinţa de astăzi soluţiile convenite cu reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor profesionale din domeniul juridic în cadrul discuţiilor pe care le-am purtat săptămâna trecută. Noile prevederi reflectă propunerile magistraţilor cu privire la principiul separării carierelor judecătorilor şi procurorilor, delegarea procurorilor în funcţiile de conducere şi la promovarea în funcţiile de conducere a Parchetelor, pentru care numirea se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei. De asemenea, luăm măsuri şi pentru salarizarea corespunzătoare a specialiştilor IT care lucrează în sistemul judiciar. Începând cu această lună, toți specialiştii IT care lucrează în Justiţie vor beneficia de aceleaşi drepturi salariale. După cum ştiţi, acest act normativ a fost transmis CSM săptămâna trecută, pentru consultare şi avizare. (...) În urma discuțiilor pe care le-am avut, am transpus în acest act normativ toate prevederile susținute de cei care au participat la acea ședință".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ