Dăncilă, replică pentru Iohannis: Avem cea mai mare creștere a puterii de cumpărare

| 10 mai, 14:23

Premierul îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus recent că toate cifrele economice anunţate de partidul de guvernare şi de Executiv sunt doar o iluzie. Viorica Dăncilă a anunţat, joi,  că avem o creştere a puterii de cumpărare fără precedent, iar şomajul a ajuns la un nivel minim record.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat la începutul săptămânii că avem o situaţie apocaliptică, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat miercuri că în martie 2018 a fost cea mai mare creştere a puterii de cumpărare după 1990.

„Deşi în această săptămână domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice din primul trimestru, iată că ieri INS ne-a anunţat că în martie 2018 a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că INS a anunţat oficial că venitul mediu din România a crescut cu 8,7% în martie 2018 faţă de februarie 2018. În aceeaşi perioadă, inflaţia a fost de 0,3%, rezultând astfel o creştere a puterii de cumpărare de 8,4%. Datele oficiale au confirmat, de asemenea că februarie 2018, a fost luna cu cel mai redus şomaj din România, şi anume 3,94%, a arătat Dăncilă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ