Daniel Tudor: am apelat la lideri PNL pentru a-mi păstra funcţia la ASF

| 07 mar, 2014

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, a declarat, la România TV, că motivul pentru care a încercat să obţină sprijinul unor lideri PNL pentru a bloca înlăturarea sa de la ASF de către gruparea Ruşanu-Chiţoiu a fost dorinţa de a-şi proteja funcţia în faţa stabilirii unor criterii incorecte de selecţie în conducerea Autorităţii.

Daniel Tudor a arătat că pentru postul său de la ASF criteriul esenţial era experienţa în domeniu, criteriu pe care îl îndeplinea el înfiinţând prima companie privată de asigurări în 1991. "Prin ordonanţă de urgenţă s-a dorit să se schimbe experienţa cu vechimea de la absolvirea facultăţii. Eu nu-mi echivalasem în România o diplomă obţinută în Belgia, iar diploma din România era de acum 7 ani. Emiterea unei ordonanţe cu o zi înainte de intrarea proiectului de lege în comisia de la Senat a fost făcută special pentru eliminarea mea", a explicat Daniel Tudor.

Întrebat care au fost motivele pentru care a făcut diligenţe pe lângă fruntaşi liberali să blocheze adoptarea OUG pentru care, mai apoi, Daniel Chiţoiu şi Dan Radu Ruşanu au intrat sub urmărire penală, Tudor a spus: "În primul rând, să-mi protejez funcţia. În al doilea rând, nu mi se pare corect să se dea ordonanţă de urgenţă cu o zi înainte. I-am spus soţiei să oprească acest lucru care mi se pare absolut anormal. Nu-i bine că am spus asta sau trebuia să tac?"

Potrivit unui nou set de stenograme prezentat de România TV, la un moment dat, Tudor se resemnase cu schimbarea sa din funcţia de vicepreşedinte al ASF şi încerca să obţină desemnarea unei persoane agreate, deputatul Erland Cocei.


Citeste mai mult pe RTV.NET
Tag-uri: ASF, Daniel Tudor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ