Daraban (CCIR): Peste 65% din mediul de afaceri este în favoarea acţiunilor DNA
Un procent de 65% din mediul de afaceri este în favoarea acţiunilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi foarte mulţi încep să conştientizeze că, prin acţiunile DNA, există şanse de concurenţă loială, a declarat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, într-o conferinţă de specialitate.
"Dorim ca parteneriatul strategic cu SUA să se ducă în partea economică. Noi anul trecut, CCIR, împreună cu CSOP, am făcut un sondaj potrivit căruia 65% din mediul de afaceri este în favoarea acţiunilor DNA. Foarte mulţi din mediul de afaceri au început să conştientizeze că prin acţiunile DNA încep să existe şanse de concurenţă loială. Vă vorbesc şi în numele unei instituţii care în urmă cu un an şi jumătate sau mai bine a fost lovită de acest fenomen prin prezenţa unui om la conducere. Acest lucru trebuie recunoscut public", a spus Daraban.
El a precizat că la nivelul instituţiei s-a adoptat, recent, un cod de etică şi integritate pentru salariaţi.
"Vrem să impulsionăm mediul de afaceri să adopte aceeaşi filosofie, să încercăm să diminuăm acest fenomen care face ca investiţiile străine în România, investiţiile americane să fie diminuate", a mai afirmat preşedintele CCIR.
Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) lansează, joi, proiectul 'Business Without Corruption' prin care îşi propune să lanseze un ghid de bune practici pentru combaterea corupţiei.
Obiectivele proiectului 'Business Without Corruption' sunt identificarea, cu sprijinul tuturor actorilor implicaţi - instituţiile publice relevante şi comunitatea de afaceri, a măsurilor necesare consolidării cadrului legislativ în domeniu, beneficiind în mod corespunzător de experienţa şi bunele practici ale altor state cu legislaţie specifică, precum SUA şi Marea Britanie şi elaborarea unui ghid-cadru de bune practici pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivelul companiilor româneşti.