De ce e important să bei zilnic opt pahare cu apă? Cum te ajută?
Apa este esenţială pentru toate funcţiile organismului. Descoperă care sunt cele mai importante motive care ar trebui să te determine să măreşti consumul zilnic de apă!
Pentru ca organismul tău să fie hidratat şi să funcţioneze la capacitate maximă este bine să bei zilnic între 6-8 pahare cu apă plată. Potrivit unui expert în domeniul nutriţiei, Andreas Moritz, obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apă pe zi te poate scuti de foarte multe probleme.
Beneficiile consumului de apă
1. Ficatul are nevoie de apă pentru a produce bilă
Pentru a produce zilnic o cantitate normală de bilă, ficatul are nevoie de multă apă. Astfel, acest lucru te va ajuta să ai o digestie bună.
2. Un consum optim de apă previne retenţia de lichide
Atunci când organismul nu este suficient de bine hidratat are tendinţa de a reţine apa în spaţiile extracelulare, lucru care favorizează de exemplu umflarea picioarelor şi a mâinilor.
3. Favorizează eliminarea toxinelor
Apa are un rol purificator, ajutând rinichii să elimine deşeurile toxice.
4. Hidratează celulele şi ţesutul conjuctiv
Astfel, aspectul pielii va fi unul mai sănătos şi îşi păstrează elasticitatea. Celulita şi vergeturile nu mai sunt la fel de vizibile, deoarece apa hidratează toate ţesuturile, inclusiv muşchii cărora le întreţine tonusul şi pielea, căreia îi asigură elasticitatea.
5. Previne constipaţia
Consumul zilnic de apă plată ajută la eliminarea eficientă a materiilor fecale, astfel că nu vei mai avea probleme cu constipaţia.
Când este cel mai bine să bei apă pe parcursul zilei?
Cel mai bun moment pentru a consuma apă este dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit. Specialistul recomandă să bei un pahar cu apă călduţă de îndată ce te-ai ridicat din pat, deoarece acest lucru va ajuta rinichii să dilueze urina adunată pe parcursul zilei. Deoarece urina este mai concentrată dimineaţa există posibilitatea ca reziduuri din ea să rămână pe loc şi să se depună în rinichi şi vezica urinară.
Apoi este recomandat să mai bei încă un pahar cu apă călduţă în care să storci puţină zeamă de lămâie şi să pui puţină miere naturală. Lămâia va îndepărta excesul de mucus care se formează şi curăţă sistemul digestiv.
Un alt moment bun pentru a consuma apa la temperatura camerei (niciodată rece) este cu o jumătate de oră înainte de masă sau la 2 ore şi jumătate după masă. Acestea sunt momentele în care organismul transmite semnale că ar avea nevoie de hidratare, după cum specifică specialistul. Tocmai acest obicei de a bea apă atunci când trebuie asigură faptul că sângele, bila şi limfa au o consistenţă fluidă pentru a îndeplini funcţiile în corp.
Reţine că foamea şi setea pot să fie foarte uşor confundate. Astfel că este recomandat ca atunci când resimţi senzaţia de foame să bei un pahar cu apă la temperatura camerei, deoarece poate să fie doar semnalul transmis de corp că a rămas fără apă.