Demisii în PNŢCD. Lista celor care abandonează partidul
O parte din vicepreşedinţii PNŢCD au anunţat marţi că demisionează din conducerea formaţiunii, ca urmare a rezultatului slab obţinut în alegerile europarlamentare din 25 mai, şi îl îndeamnă pe liderul partidului, Aurelian Pavelescu, să procedeze la fel.
'Rezultatul slab obţinut de PNŢCD în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 ne obligă pe fiecare dintre noi să ne asumăm răspunderea pentru această stare de fapt regretabilă. Considerăm că viitorul acestui partid istoric trebuie să primeze în faţa oricăror interese şi calcule personale ale fiecărui ţărănist. Pe aceste considerente, demisionăm din funcţiile de conducere pe care le deţinem în structurile naţionale de conducere ale PNŢCD', se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Decizia a fost luată de prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, de vicepreşedinţii Maria Stavrositu, Diana Tuşa, Vlad Roşca, Vlad Naicu, Adrian Orza, Liviu Mazilu, Andrei Ignat, Marian Florescu, Eugen Milea, Răzvan Munteanu, Robert Niţu, Florin Petrescu şi preşedintele PNŢCD-Diaspora, Nelu Neacşu, secretar internaţional la PPE. Aceştia reprezintă aproape o treime din liderii PNŢCD. În acelaşi timp, liderii demisionari îi solicită public preşedintelui Aurelian Pavelescu să urmeze gestul lor şi consideră că este nevoie de organizarea unui congres.
'Considerăm că este nevoie de organizarea rapidă a unui Congres deschis, cu alegerea fiecărui membru al conducerii naţionale prin vot uninominal, precum şi alegeri în toate organizaţiile PNŢCD din ţară. Trebuie abandonată logica conflictului intern pe mize mici şi reprimirea membrilor PNŢCD îndepărtaţi de partid în ultimii cinci ani. Războiul permanent pe ştampile şi excluderile de membri au distrus infrastructura teritorială a partidului. De asemenea, PNŢCD trebuie deschis către oameni noi, adaptaţi realităţilor României anului 2014. Afirmăm, totodată, că PNŢCD trebuie să abandoneze tendinţele de izolare pe scena politică prin asumarea unor teme şi mesaje marginale şi să participe la procesul de unificare a dreptei, inclusiv prin susţinerea unui candidat comun la Preşedinţia României', se mai arată în comunicatul PNŢCD.