Deputații PNL vor depune moțiunea simplă "PSD guvernează la negru"
Grupul deputaților PNL va depune săptămâna viitoare, în prima ședință de plen a Camerei Deputaților, moțiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD. Nimic pentru cetățean" care este adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al deputaților liberali, Cristina Pocora.
Ea a precizat că, prin depunerea acestei moțiuni, Rovana Plumb "va fi obligată să se prezinte în fața deputaților" și nu va mai ignora invitația adresată de cinci luni de PNL de a prezenta membrilor Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților prioritățile ministerului pe care îl conduce.
"Deviza 'Totul pentru PSD. Nimic pentru cetățean' o vedem în toate acțiunile PSD. Doamna ministru Rovana Plumb fuge de Parlament. Deja sunt cinci luni. Pe 2 septembrie PNL a invitat-o pe doamna Rovana Plumb pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetățeni și a dezbate proiecte de legi și ordonanțe pe care le promovează Ministerul Muncii. Doamna ministru preferă să vorbească pe holurile Parlamentului ori în studiourile de televiziune, dar mai puțin în Parlament", a afirmat Pocora.
Potrivit Cristinei Pocora, deputații PNL sunt nemulțumiți de măsurile luate de Guvern "în detrimentul pieței muncii și (...) în detrimentul cetățenilor și al categoriilor defavorizate".
Ea a explicat că subiectul moțiunii pleacă de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desființează Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, urmând să formeze, prin comasare, "un mamut" — Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială.
"E contradicție și între doctrină și acțiune la PSD, pentru că tocmai Inspecția Muncii, prin atribuțiile ei, vine să se asigure că nu sunt încălcate drepturile angajaților, ori tu, partid de stânga, vii și lovești această categorie, pentru că mai importanți ți se par șomerii de partid și trebuie să-i angajezi pe ei în instituțiile statului, decât angajații acestei țări", a adăugat Pocora.
Ea a subliniat că, potrivit unei raportări a Ministerului Finanțelor, frauda fiscală pe piața muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul național, afirmând că desființarea Inspectoratelor de Muncă reprezintă "un act iresponsabil".