”Biroul Permanent a decis corectarea erorii materiale în cazul Cătălin Terodorescu şi Atilla Marko. Cum începe plenul, preşedintele de şedinţă va convoca comisia de validare şi numărare a voturilor, care se va întruni şi va corecta eroarea materială din procesele verbale cu ridicarea imunităţii atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko”, a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.
Potrivit lui Ciolacu, plenul va lua act de această corectare şi se va face un nou proces verbal, care se va citi în faţa plenului.
”Se va corecta această eroare-faptul că a fost trecut prezent Atilla Marko. Eu semnez că a fost absent în faţa comisiei, care va face un nou proces verbal. Noi refacem prezenţa, constatăm că nu au fost 292, ci 291, se reface procesul verbal - 146 ”pentru”, 9 abţineri, 101 ”împotrivă”, a spus Ciolacu.
Acesta a precizat că se va face un nou proces verbal atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko, întrucât se reduce prezenţa de la 305 la 304 în cazul Teodorescu şi de la 292 la 291 în cazul Marko.
Ciolacu a spus că, în urma reparării erorii materiale, deputatul Cătălin Teodorescu va rămâne fără imunitate.
Potrivit DNA, la data de 15 martie 2011, Cătălin Teodorescu, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren în suprafaţă de 13 hectare, situat în Bucureşti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.
Cât îl priveşte pe Marko Attila, procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica.
Actualul deputat făcea parte în 2011 din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. El ar fi aprobat astfel, alături de ceilalţi membri ai comisiei, în mod abuziv, un raport de evaluare a unui teren de 13 ha, despre care ar fi ştiut că este supraevaluat. Prejudiciul în dosar se ridică la peste 62 de milioane de euro, în urmă despăgubirilor acordate de ANRP în baza raportului supraevaluat.
Deputatul UDMR Marko Attila Gabor are deja o condamnare definitivă la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat tot de abuz în serviciu privind restituirea unor imobile.
-
loading...