Detoxifierea, un repaus pentru organism
Specialiştii recomandă, mai ales, acum, în perioada primaverii, curele de detofixiere care reprezintă, de cele mai multe ori, un motiv pentru a începe o nouă cură de slabire
Alimentaţia din sezonul rece a suprasolicitat ficatul, sistemul digestiv, în general şi a contribuit şi la acumularea unor kilograme în plus, precum şi la încărcarea organismului cu toxine. Urmarea: o stare de slăbiciune, oboseală, somnolenţă, fără ca rezultatele analizelor să evidenţieze o boală sau un sindrom al unei boli.
Manifestările cele mai comune care arată că organismul are nevoie de o cură de detoxifiere sunt: oboseala, problemele digestive si lipsa permanenta de energie.
O cură de detoxifiere se recomandă la fiecare schimbare de anotimp, deoarece ea creşte rezistenţa naturală a organismului în faţa bolilor, stimulează metabolismul si conferă strălucire pielii, dar, dacă nu este posibil, cura de detoxifiere este indicat a fi urmată de cel puţin două ori pe an, primăvara şi toamna.
După sezonul rece, o cură de detoxifiere ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, reglează tensiunea arteriala şi previne apariţia unor afecţiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare, la care organismul este expus printr-o alimentatie bogată în grăsimi şi un stil de viata sedentar. Cura de detoxifiere de primăvară înseamnă un plus de energie, sănătate şi frumuseţe.
Detoxifierea acordă un răgaz aparatului digestiv, stimulează activitatea ficatului, a splinei şi bilei. Prin urmare, dacă te simţi obosit, ai o stare generală proastă şi nu ai energie, trebuie să renunţi la toate alimentele care îţi agresează organismul.
Reguli de respectat înainte de a te apuca de detoxifiere
Cu două zile înainte de a începe cura de detoxifiere este recomandată eliminarea anumitor alimente din meniul obişnuit: cafeina, zahărul, carnea roşie, lactatele şi orice alimente procesate.
Se recomandă consumul de fructe, legume şi proteine slabe.
De asemenea, în fiecare dimineaţă, imediat după trezire se beau două pahare cu apă călduţă amestecată cu zeamă de lămâie şi ghimbir răzuit. Seara, înainte de culcare, este recomandat să bei un ceai din plante medicinale.
Sucuri recomandate pentru detoxifiere
1. Sucul de struguri, fără a le elimina coaja
2. Sucul de mere. Se storc merele întregi.
3. Limonada cu miere de albine.
4. Sucurile simple de legume: morcovi, spanac, pătrunjel, sfeclă roşie, broccoli.
5. Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi suc de pătrunjel.
6. Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi spanac.
7. Sucul de morcovi combinat cu suc de germeni de lucernă şi pătrunjel.
8. Sucul de morcovi combinat cu suc de spanac, ţelină şi pătrunjel.
9. Sucul de iarbă de grâu combinat cu suc de germeni de lucernă.
10. Sucul de varză.
În timpul curei, exceptând sucurile naturale, se mai pot consumă apă plata. Remediile naturale din plante şi fructe susţin acest proces de purificare si detoxifiere.
Un aspect foarte important al acestei perioade îl constituie exerciţiile fizice - mersul activ stimulează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificând funcţiile naturale de depuraţie. În perioda curei de detoxifiere, este posibilă apariţia durerilor de cap, transpiraţiei diferite faţă de perioada anterioară, iritaţii ale pielii, stări de greaţă, aceste manifestări fiind o dovadă a adaptări organismului la cura de detoxifiere.
Perioada optimă, pentru cura de detoxifiere, este de 3-10 zile.