DEZVĂLUIRI din dosarul Gala Bute: Udrea rămâne o infiltrată a Mafiei la cel mai înalt nivel al statului român

| 09 feb, 11:42

Jurnalistul Cătălin Tolontan, cel de la care a pornit cazul Gala Bute, postează o continuare a investigaţiei ce o are în prim plan pe protejata fostului preşedinte, Elena Udrea.

"O sursă a Gazetei susține că ”orice ar explica ea, Udrea rămîne o infiltrată a Mafiei la cel mai înalt nivel al statului român”.

Și completează: ”Ați mai văzut un urmărit penal care să aibă atîtea interviuri zilnice la televizor, chiar și la televiziunea publică?”. La răspunsul ”Voiculescu”, omul spune: ”Nuuu, nici măcar Voiculescu n-a fost pe atîtea canale. Pentru el vorbeau angajații”.  Apoi încheie: ”Udrea este eșecul nostru, al tuturor: justiție, structuri de siguranță națională, politicieni, presă, societate civilă”.  Să vedem. Poate că voi erați plătiți ca să nu se întîmple ce ziceți că s-a întîmplat!

Cine e Elena Udrea? Deschizătoare de drum pentru adevăruri dureroase sau Nașă a mafiei autohtone? Poate ambele. Între cele două ipoteze se înlănțuie cîteva fapte de necontestat. Ele au avantajul de a deranja pe toată lumea", scrie Cătălin Tolontan.

Mecanismele din spatele dosarului Bute

1. BRD a fost complice în Gala Bute

Gala Bute nu s-ar fi organizat și nici infracțiunile nu s-ar fi derulat dacă Elena Udrea nu intervenea la BRD.

Infracțiuni le numește DNA. Judecătorii vor hotărî în final. Cert e că Obreja nu avea în iunie 2011 cele 2 milioane de euro ca să plătească bursele lui Bute și lui Mendy. Plus celelalte angarale.

Citeşte şi: INCENDIAR! Cine este GREUL din serviciile secrete care a organizat filajul din Paris

Ministerul urma să plătească banii abia după eveniment. Așa că Rudel nu avea suma, nu avea garanții, nada!

Udrea a intervenit la vîrful băncii

”Doamna a sunat la etajele superioare din BRD”, mărturisea Obreja, cu candoare, unui prieten. Acolo, în înălțimile cu zăpezi eterne ale turnului BRD din Piața Victoriei, Udrea avea prieteni gata s-o servească.

În primăvara lui 2013, Gazeta publica date despre implicarea Societe Generale printr-un director. Nu știam numele bancherului. Referatele de azi ale DNA detaliază:

”În cauză există date şi probe că Udrea Elena şi-a folosit influenţa derivată din funcţia de ministru şi de vicepreşedinte al partidului aflat la guvernare asupra lui Sorin Popa, la acel moment director general adjunct al BRD – Societe Generale”.

Citeşte şi: Detalii INCENDIARE din trecutul Elenei Udrea ies la iveală: Pe canapeaua din spate se desfăşurau adevărate...


Practic, magistrații anticorupție susțin că Udrea i-a procurat lui Obreja un folos necuvenit în valoare de 2 milioane de euro. Pentru că ”împrumutul a fost acordat în regim de urgenţă şi în condiţii mai avantajoase decât cele prevăzute în normele de creditare ale băncii, avantaje pe care societatea nu le-ar fi obţinut în lipsa intervenţiei ministrului”.

Cum a intervenit Udrea ca BRD să recupereze creditul

Există mărturii la dosar care atestă că Societe Generale a presat, ca să-și ia banii, nu la clientul Obreja, ci la protectorul Udrea. Logic. Doar ea angajase ministerul în garanții!

”Au existat mai multe discuţii la sediul ministerului între reprezentanţii instituţiei de credit, care solicitau achitarea întregii sume prevăzute în contract, şi cei ai instituţiei publice, care susţineau că nu pot achita decât serviciile recepţionate”.

Sîntem în iarna lui 2012. La disperare, cu oamenii protestînd în Piața Universității și guvernul Boc clătinîndu-se, se găsește o soluție ca BRD să nu rămînă cu buza umflată. Ministerul finanțează de urgență primăria Lupeni pentru niște adăugiri fantomatice la domeniul schiabil din Straja.

La rîndu-i, primarul din Lupeni îi dă banii, 30 de milioane de lei, firmei lui Adrian Gărdean, care și el pasează 10% mai departe firmei lui Rudel Obreja, pe un contract fictiv de publicitate.

3 milioane de lei migrează de la Gărdean pentru Obreja, dintre care, pe 8 februarie 2012, 2 milioane merg la BRD și creditul e stins. Toată lumea  e mulțumită!


O reputată bancă internațională tocmai presase și încasase 2 milioane de lei care proveneau de la una dintre cele mai sărace comunități din România. De altfel, primăria Lupeni, nu din cauza acestei sume, evident, dar din cauza tuturor mișculațiilor de la domeniul schiabil Straja, avea să intre în insolvență. Ca și firma lui Gărdean. În urmă, rămîn însă cadavrele banilor publici.

Citeşte şi:  IPOTEZA-ŞOC lansată de Ion Cristoiu: SRI a orchestrat scandalul Elena Udrea. Motivul e INCREDIBIL

BRD nu recuperează banii lui Udrea, dar încasează banii publici

Și nu e normal ca BRD să-și recupereze banii? Desigur că e. Numai că faptele atestă că BRD a lucrat cu două măsuri diferite în materie de credite oferite pe mîna Elenei Udrea.

Cînd a fost vorba de creditul personal al Elenei Udrea și de afacerea ei imobiliară, derulată cu Gheorghe Stelian, BRD a acceptat să rămînă cu buza umflată. ”Uitați, banca a scos terenul la vînzare!”, flutura Udrea sîmbătă seara, o hîrtie în studioul B1 TV. Da, iar asta înseamnă pierdere pentru bancă de vreme ce nu și-a mai încasat banii. BRD a rămas cu un teren pe care nu-și va scoate în veci suma împrumutată Elenei Udrea!

În schimb, cînd a fost vorba de banii publici gestionați de aceeași Elena Udrea, BRD a presat și a căpătat înapoi suma, pînă la ultimul leu.

Afaceristul Udrea nu a dat banii înapoi. A pus băncii în brațe un client insolvabil, pe amicul lui Stelian. În schimb, ministrul Udrea a făcut tot ce a depins de ea ca BRD să-și primească datoria integrală de la Obreja. Misiune îndeplinită.  

Prima oară erau banii personali ai lui Udrea, și nu i-a dat, a doua oară erau banii cetățenilor și i-a dat!

SRI, DNA și alții au știu de corupția din ministerul Elenei Udrea

Unul dintre argumentele forte ale Elenei Udrea în privința demonstrației sistemului contaminat de SRI și DNA este chiar experiența personală. ”De ce patru ani nu am fost chemată în dosarul Gala Bute?”, atacă ea. Întrebare justă. Răspunsul e simplu: pentru că acest dosar a fost cercetat cu simț de răspundere, o arată rezultatele pe bune, doar de aproximativ un an!

”E grav dacă Coldea și Kovesi ar fi putut să nu aibă curaj să mă cerceteze. Exact asta acuz eu!”, zice Udrea. Ea conturează o justiție preferențială.

Udrea susține că e persectată în prezent cu autoritatea celui care știe că a fost protejat în trecut.

Din aprilie 2012 și pînă în decembrie 2013, dosarul Gala Bute a fost la procuroarea Alina Stoica. Care a sărit-o de la audieri nu doar pe Udrea, ci și pe destui funcționari din minister! Iar de ocolit la urmări penale i-a ocolit pe toți, găsind un singur vinovat: pe Obreja.

Aceiași oameni care astăzi povestesc cu amănunte ce s-a întîmplat în Gala Bute au tăcut pe vremea Alinei Stoica sau nici măcar n-au fost audiați. După cum, continuat inițial de Mariana Alexandru și apoi de Ana Dana, cazul a ajuns la firma lui Gărdean, la bani, la Lupeni și la BRD, personaje inexistente în cercetarea Alinei Stoica!

Cînd, în decembrie 2013, a plecat cu această tinichea de coadă din DNA, Alina Stoica s-a refugiat la DIICOT sub Alina Bica, prietena Elenei Udrea și, potrivit procurorilor, alt membru de vază al Mafiei. Q.e.d.!

Dacă Udrea vorbește despre presiunile asupra procurorilor sau judecătorilor ar putea începe cu cele două nume care au plecat din dosarul Gala Bute și din DNA: Alina Stoica și Mariana Alexandru.

Cînd Alina Stoica rasolea dosarul Gala Bute, probele legate de bani erau în același loc ca și acum. Udrea este acuzată că a transformat 10% din plăți în mită. Dacă acuza este reală, cine și de ce a protejat-o pînă acum de vreme ce Gazeta vorbea despre traseul banilor de ani de zile?!

Udrea susține că Pescariu a rugat-o să intervină la generalul Florian Coldea ca să-i deblocheze un cont din străinătate. Cererea venea pe cunoașterea de către Pescariu a unui precedent. Coldea ar fi rezolvat un alt caz de cont blocat.

Asta nu putea face doar SRI, fără DNA, căci serviciile nu au mandat de cercetare penală. Nu SRI, ci DNA blochează conturi. Și, prin urmare, doar DNA le poate debloca. Udrea acuză o relație strînsă între Kovesi și Coldea.

Într-un interviu pentru lumeajustiției.ro, deputatului i se pune întrebarea ”Răspunde Kovesi la ordinele lui Coldea?”. Ea răspunde: ”În opinia mea, da”. ”Cine este omul căruia i s-a deblocat un cont în dosarul Microsoft? Las presa să găsească acest răspuns”, spune Elena Udrea.

Din informațiile gsp, omul la care se referă Udrea este Nicolae Dumitru. Avantajele reciproce pe care Niro și serviciilor secrete românești și le-au creat nu sînt doar o legendă urbană.

Citeşte mai mult pe TOLO.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ