Dieta cu urdă şi cartofi fierţi: SUCCES GARANTAT
Urda are doar 8% grasime saturata si proteine de calitate superioara. Puteti sa o consumati fara probleme si cu putina sare, daca nu va incanta gustul, care este destul de fad. Pentru ca are o densitate nutritionala mare, urda ofera rapid senzatia de satietate si aceasta se mentine cateva ore bune.
De altfel, e indicat sa mancati urda la micul dejun, la ora 10.00 si la ora 17.00, cand glicemia scade in mod natural. Daca o includeti in dieta si faceti si sport, va mai bucurati de un avantaj. „Urda e bogata in aminoacizi ramificati care cresc masa musculara”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit csid.ro.
In plus, daca tineti dieta si aveti un job stresant, urda va protejeaza ficatul datorita asa numitilor aminoacizi esentiali cu sulf pe care ii contine. La modul ideal, aceasta specialitate de branza se combina cu mararul.
Urda se mai poate consuma la aceeasi masa cu ardei gras, castravete si rosii. In nici un caz insa nu se asociaza in decursul unei mese cu peste sau orice fel de specialitate din carne.
Explicatia? Stomacul nostru nu e capabil sa digere in acelasi timp tipurile diferite de proteine pe care le contin urda si carnea, asa ca, in aceasta combinatie, kilogramele in plus dispar mai greu.