Dosarul Voiculescu ICA. Avocaţii lui Dan Voiculescu cer amânarea judecării
Dosarul Voiculescu ICA. Avocaţii inculpaţilor din dosarul Voiculescu ICA privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare au încercat, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, să obţină o nouă amânare a procesului, invocând mai multe aspecte procedurale.
Dosarul Voiculescu ICA. La termenul de marţi al procesului, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut voie să consulte câteva minute dosarul, după care a atras atenţia că nu există niciun înscris privind modul în care au fost desemnaţi noii judecători din acest dosar, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.
În consecinţă, el a cerut amânarea procesului, însă cererea sa a fost respinsă.
Apoi, un alt avocat a cerut recuzarea celor doi judecători, însă şi această cerere a fost respinsă.
Citeşte şi: Dan Voiculescu a manipulat cu știință în chestiunea „telepatiei” din dosarul ICA
Dosarul Telepatia. Judecătoarea Camelia Bogdan a pus în dezbatere excepţiile ridicate de avocaţi la un termen anterior, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanţelor ca parte civilă în dosar şi trimiterea la ÎCCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.
Şi aceste excepţii au fost respinse de către instanţă, iar procesul continuă.
Proces Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.
Citeşte şi: DAN VOICULESCU: Kovesi a făcut o mare greşeală, riscă excluderea din magistratură
Dosarul TELEPATICA. În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.