Dragnea îl schimbă pe Nicolae de la şefia Comisiei juridice. Cine e favorit să-i ia locul

| 08 mai, 13:09

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, va fi schimbat din această funcţie ca urmare a nemulţumirii pe care i-a produs-o liderului PSD, Liviu Dragnea, legate de modul în care a condus acest for, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea formaţiunii.

În fapt, şeful PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că a convocat Comitetul Executiv al PSD pentru miercuri pentru a discuta situaţia creată de adoptarea amendamentelor privind graţierea corupţilor în Comisia juridică de la Senat, el arătând că va propune sancţionarea lui Şerban Nicolae. Întrebat cum comentează faptul că senatorii PSD din Comisia juridică nu au dat curs solicitării sale de a vota împotriva amendamentul referitor la graţierea corupţilor, el precizând că, dacă nu mai are autoritate în PSD, se va apuca de pescuit profesionist.

 

Aceleaşi surse au arătat că în PSD se caută deja un înlocuitor pentru Şerban Nicolae, iar Robert Cazanciuc, unui dintre ceilalţi patru social-democraţi din Comisia juridică, ar putea fi o soluţie de înlocuitor. Despre sancţiuni pentru Nicolae a vorbit şi Liviu Dragnea, care s-a declarat foarte nemulţumit de modul în care a fost gestionată în Comisie Legea graţierii.

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Majoritatea suntem nemulţumiţi, nu numai eu, de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus Dragnea.

 

El a arătat că miercuri, la 10.30, a convocat CExN al PSD, unde se va discuta despre acest subiect.

„Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Eu am înţeles, dar vreau să discutăm în mod deschis şi transparent în CExN asta, că li s-a spus că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era o informaţie corectă”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei juridice din Senat, precum şi ceilalţi senatori PSD care au votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie, trebuie sancţionaţi, Dragnea a răspuns ironic: „Nu, o să primească fiecare câte un premiu pentru că au promovat din nou PSD”. Chestionat dacă va propune CExN sancţiuni, Dragnea a răspuns, însă, afirmativ.

Solicitat, luni, să comenteze faptul că senatorii PSD din Comisia juridică nu au votat împotriva amendametului privind graţierea faptelor de corupţie, aşa cum le-a solicitat, ci s-au abţinut, Dragnea a răspuns: „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionit”.
Întrebat dacă va căuta jurişti mai buni în PSD, alţii decât Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, despre care a susţinut că aduc deservicii partidului, Dragnea a răspuns: „Aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare şi de caracter".
Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ