Dragnea anunţă legea pe care Guvernul Grindeanu o va adopta în primul trimestru

| 03 ian, 13:46

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că Executivul condus de premierul desemnat, Sorin Grindeanu, va adopta, în primul trimestru al anului curent, o lege a prevenţiei în economie prin care Fiscul nu va putea să impună o măsură penalizatoare unei firme atât timp cât nu a avertizat firma că a greşit şi că trebuie să se corecteze, potrivit ZF.

"Relaţia dintre stat şi oamenii de afaceri trebuie schimbată şi pentru asta trebuie să se întâmple câteva lucruri: statul să nu mai fie agresiv cu firmele (...) Vom introduce şi legea prevenţiei în primul trimestru, pentru ca niciun om de afaceri să nu mai primească măsura punitivă fără măsura de prevenţie (...) Trebuie să aibă un minister al lor (n.r - oamenii de afaceri), care să fie placă turnantă în relaţiile dintre oamenii de afaceri şi celelalte ministere de linie. În acest sens, am decis să se înfiinţeze Ministerul IMM-urilor, al mediului de afaceri şi al antreprenoriatului”, a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la RTV.

 

Membrii Guvernului Grindeanu urmează să fie anunţaţi oficial, marţi după-amiază, iar miercuri vor avea loc audierile în comisii, votul de învestitură în Parlament şi depunerea jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, anunţa, săptămâna trecută că, tot miercuri, la ora 21:00, ar putea avea loc prima şedinţă de Guvern "dacă acest calendar cu acea rezervă de depunerea jurământului va fi respectat", în care să adopte ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ