Dragnea: Ar fi bine ca președintele să aibă temeri într-un termen rezonabil

| 14 feb, 18:32

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă temeri în privința bugetului pe 2017 într-un termen rezonabil, astfel încât România să aibă în acest an buget, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților.

"E dreptul președintelui să analizeze, însă tot se găsesc motive să se întârzie publicarea bugetului. Această țară are nevoie de buget. Au mai avut o discuție în CSAT despre bugetul unor instituții, s-a convenit că nu sunt probleme de funcționare a acelor instituții. Bugetul a fost analizat în comisii, a fost adoptat de către Parlament. Eu cred în sustenabilitatea acestui buget. Am văzut și preocupările președintelui pentru că, nu-i așa, e bine să te arăți preocupat, în legătură cu creditele de angajament. Acele credite de angajament apasă într-adevăr bugetul următorilor ani, dar în sensul stimulării investițiilor. E vorba de credite de angajament pentru investiții care au și efect de multiplicare și generează și venituri suplimentare la buget și, bineînțeles și locuri de muncă. Deci bugetul este echilibrat, este sustenabil, s-a ținut cont de ceea ce am stabilit în campania electorală și am spus că 2% e pentru bugetul apărării, de a nu se depăși 3% deficitul bugetar și este echilibrat. Până la urmă, dacă are temeri președintele, ar fi bine să le aibă într-un termen rezonabil pentru că noi am vrea ca în acest an România să aibă un buget pentru că depinde de acest lucru funcționarea multor instituții și, până la urmă, dezvoltarea economică a acestei țări. Sigur că dacă se tot găsesc motive să se întârzie intrarea în vigoare a bugetului, atunci într-adevăr poate apar probleme", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat în legătură cu prognoza Comisiei Europene, potrivit căreia România va avea o creștere economică de doar 4,4 % și un deficit de 3,6% pe acest an, Dragnea a amintit că temeri din partea Comisiei au existat și în anii anteriori.

"Eu nu critic nicio instituție internațională, dar îmi aduc aminte că și în 2013 și în 2014 și în 2015 existau temeri din partea unor instituții internaționale. Realitatea și modul de guvernare al guvernului condus de Victor Ponta au arătat că România a avut o creștere economică mare, pe baza unei relaxări fiscale serioase și pe baza unor venituri estimate în mod realist. (...) Nu o spun cu răutate, dar o spun cu toată fermitatea — dacă se tot întârzie intrarea în vigoare a bugetului s-ar putea să avem probleme. Eu sper ca nu ăsta să fie pretextul. S-a întârziat formarea guvernului, s-a întârziat elaborarea proiectului de buget cu câteva zile pentru convocarea CSAT-ului, acum se analizează la Cotroceni, încă se mai analizează, totuși e bine să-l avem", a adăugat liderul PSD.

El a menționat că premierul nu i-a spus de vreo intenție a președintelui Iohannis de a retrimite bugetul în Parlament: "Nu, eu cred că ceea ce a spus public președintele e ceea ce au și vorbit la acea întâlnire", a spus Dragnea.

Tag-uri: dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ