Dragnea, audiat miercuri la Curtea Supremă în dosarul "Bombonica". Zeci de jandarmi, mobilizaţi
Liderul PSD, Liviu Dragnea, este audiat din nou, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiției în procesul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre ale PSD la direcția de Protecția copilului Teleorman. Procesul se apropie cu viteză de final. Dragnea are deja o condamnare cu suspendare, în dosarul referendumul.
În jurul orei 9.45, Liviu Dragnea a sosit la sediul ICCJ. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Jandarmii mobilizaţi în faţa ICCJ au împins jurnaliştii pentru a îi face loc lui Liviu Dragnea.
Reluat de la zero în toamnă, procesul în care Liviu Dragnea e judecat pentru că ar fi menținut ilegal în funcție angajate la Protecția Copilului din Teleorman se apropie de final. Judecătorii Curții Supreme au decis să îl audieze pe liderul PSD miercuri, în 21 martie.
Magistraţii de la Instanţa supremă au audiat în ianuarie patru martori în dosarul în care Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre ale PSD la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.
În absența lui Liviu Dragnea, în luna noiembrie 2017, s-au făcut dezvăluiri bombă în procesul Bombonica. "Dragnea era Dumnezeu la DGASPC Teleorman! Şi acum e!". Afirmația îi apartine unei angajate a Direcției de Asistenţă Socială, audiată ca martor în proces.
Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, a afirmat că aceste afirmaţii sunt subiective. "Ele nu sunt susţinute de nicio dovadă. Nu cunoaştem ce anumne a determinat o asemenea mărturie. Din punctul nostru de vedere nu pot avea o valoare probatorie deosebit", a precizat aceasta.
Pe de altă parte, martorul în proces a spus că se teme pentru siguranţa sa şi că în continuarea Liviu Dragnea e Dumnezeu în Teleorman. "Tuturor le e teamă în prezent de el", a spus acesta.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman. Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.
Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman.