Dragnea, despre posibilitatea ca noul Guvern să nu fie votat: O să fie voturi în plus față de moțiune

| 28 iun, 17:30

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după întâlnirea avută cu reprezentanții UDMR, că nu crede că există riscul ca noul Guvern să nu fie votat de o majoritate parlamentară, precizând că vor fi voturi "în plus față de cele de la moțiune".

"Eu cred că nu. O să fie voturi în plus față de cele de la moțiune, PSD plus ALDE. Noi avem majoritate PSD plus ALDE. Data trecută, când s-a format Guvernul, UDMR a votat cu noi. Sperăm să o facă, dar urmează să decidă și sperăm să o facă și minoritățile", a precizat Dragnea, întrebat în acest sens.

Cât despre discuția avută, împreună cu premierul desemnat Mihai Tudose, cu parlamentarii UDMR, în contextul instalării noului Cabinet, Dragnea a afirmat că au fost câteva propuneri de completare pentru programul actual de guvernare.

"Au fost câteva propuneri de completare pentru programul de guvernare actual, pe care îl știau, dorința noastră și politică, și dorința guvernamentală de colaborare în continuare cu UDMR. Colegii de la UDMR au rămas în continuare să dezbată și, în timp rezonabil, nu știu exact cât, o să iasă și o să spună care este decizia pe care o vor lua, dacă susțin sau nu noul Guvern", a arătat Liviu Dragnea.

Întrebat despre protocolul de colaborare cu UDMR, liderul social-democraților a declarat că, la finalul sesiunii parlamentare, va fi făcută o analiză pentru a se vedea pe viitor ce trebuie modificat, completat în document. "Ne-au spus colegii și noi avem același punct de vedere, la finalul acestei sesiuni, adică 30 iunie, ei vor face o analiză și noi vom face o analiză a modului cum a funcționat această colaborare, urmând ca pe viitor să vedem cum modificăm, completăm, îmbunătățim acel acord de colaborare", a explicat Dragnea.

Potrivit acestuia, audierile miniștrilor propuși în comisiile parlamentare vor începe joi dimineață, de la ora 8,00.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ