Dragnea: În urma moțiunii de cenzură, Parlamentul a revenit în locul pe care îl merită în raport cu puterea executivă

| 29 iun, 16:35

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi că, în urma moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Grindeanu, Parlamentul a revenit în locul pe care îl merită în raport cu puterea executivă.

"După aproape șase luni de guvernare, coaliția PSD-ALDE, cu o nouă formulă de Guvern și un nou prim-ministru, vine pentru a cere din nou votul de încredere al Parlamentului. Este într-adevăr o premieră în politica românească — o majoritate parlamentară să își schimbe printr-o moțiune de cenzură premierul pe care l-a învestit. Este pentru prima oară când se întâmplă lucrul acesta și eu spun cu toată convingerea că este un lucru bun că această clasă politică a utilizat și această opțiune pe care nu a folosit-o altă coaliție majoritară", a afirmat Liviu Dragnea, președinte PSD, în ședința plenului reunit al Parlamentului în care vor fi supuse votului programul de guvernare și lista Cabinetului Mihai Tudose.

Dragnea a spus că a văzut toate criticile care prezentau acest eveniment ca pe o mare anomalie a politicii românești.

"Spun tuturor că astăzi, în urma moțiunii de cenzură adoptată împotriva fostului guvern, Parlamentul este mai puternic, a revenit în locul pe care îl merită în raport cu puterea executivă. Mult timp, Parlamentul a fost tratat ca o anexă a Guvernului, ca o mașină de vot să aprobe pe bandă rulantă ordonanțele de guvern. Lucrurile au început să se schimbe serios în această legislatură", a adăugat Dragnea.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ