După 10 ani de mandat, Băsescu recunoaște pericolul pe care îl reprezintă Macovei
De 1 decembrie, la recepția organizată de Administrația Prezidențială la Cotroceni, Traian Băsescu a dat cărțile pe față în privința relației sale disfuncționale cu Monica Macovei și a recunoscut într-un final pericolul pe care aceasta îl reprezintă pentru democrația românească.
Acest lucru se întâmplă la mai bine de doi ani de la scandalul din Parlamentul European cauzat de atacurile europarlamentarului la adresa României.
În timpul unui dialog cu invitații, președintele a fost întrebat ce înseamnă să fii "macovistă". Răspunsul a fost o palmă dură dată tuturor susținătorilor fostei candidate la prezidențiale: "E mai rău să fii macovist decât să fii băsist. Macovismul e forma prostească a băsismului. E forma teoretică extremistă, cu care nu ai ce să faci", a declarat Traian Băsescu.
Citeşte şi: BOMBĂ! Ion Cristoiu dă de PĂMÂNT cu DEONTOLOAGA lui Băsescu, Sorina Matei
Desigur, un răspuns a venit sub forma unui reproș din partea europarlamentarului “independent”, care consideră că “macovismul” este tot un tip de băsism, dar “fără Udrea”.
Acesta nu este singurul exemplu de schimb de replici tăioase între cei doi. Cu puţin înainte ca Monica Macovei să îşi anunţe intenţia de a se înscrie în alegerile prezidenţiale, şeful statului a acuzat-o de demagogie în modul în care pozează în “salvatorul justiției” și de carierism datorită compromiselor făcute cu PDL.
„Nu poţi să fii atât de demagog încât să mă acuzi de ceva ce tu ştii că-i scris de un ministru al Justiţiei, modul cum se numesc procurorii. Şi asta mi-a arătat carierism. Cum nu pot să nu observ că a fost în stare de profunde compromisuri în interiorul PDL ca să-şi atingă obiectivul de a fi europarlamentar. Acum are garantată pensia de 4.000 de euro după ce termină şi al doilea mandat”, a spus Băsescu în juna august, acuzând-o totodată pe Macovei de lipsă de caracter.
Citeşte şi: REPLICA ZILEI: Monica Macovei îi dă peste bot preşedintelui Băsescu
Relația dintre Traian Băsescu și Monica Macovei a devenit una conflictuală încă din perioada în care s-au făcut propunerile pentru posturile de conducere ale Parchetelor. Refuzul lui Băsescu de a numi oamenii asupra cărora Macovei avea putere, precum Daniel Morar, a generat o serie de certuri care au dus la ruptura dintre cei doi.
Ceea ce s-a întâmplat de 1 decembrie a fost o simplă reconfirmare a faptului că președintele cunoaște bine comportamentul antidemocratic al fostului procuror Macovei, care voia și dorește în continuare să aibă influență directă asupra Justiției.
Ştirile orei
ati pierdut presedentia
nici guvernul nu se simte prea bine
vine iarna...
voi ati ramas cu Basescu si Macovei
"pericolele "Iliescu,Duicu,Cozma,EADS,Microsoft,diaspora v-au facut pulbere...