Șefa UNJR Dana Gîrbovan, solicitare de URGENȚĂ către CSM. Inspecția Judiciară, vizată
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a solicitat pe data de 30 august 2017 Plenului CSM sa amane discutarea “Raportului privind auditul extern al managementului Inspectiei Judiciare pentru anul 2016” pentru o data ulterioara “ca sa avem timpul necesar studierii acestuia”.
Raportul de audit extern al managementului Inspectiei Judiciare pe anul 2016 a fost facut public numai pe data de 28 august, iar pe data de 30 august a fost inclus, spre a fi discutat, pe ordinea de zi a Plenului CSM.
Amanarea discutarii raportului a fost ceruta deoarece “am dori sa-l analizam cu atentie pentru a remite o pozitie Consiliului inainte de a-l discuta in Plen”, a scris UNJR in scrisoare.
UNJR a solicitat, de asemenea, sa-i fie communicate de catre CSM “orice alte acte care au legatura cu acest raport (puncte de vedere, note) si au fost formulate la nivelul Consiliului”.
“Situatia de la Inspectia Judiciara a fost folosita ca argument pentru modificarea legilor justitiei, de aceea este imperativ sa analizam obiectiv ce merge bine si ce deficiente s-au gasit in managementul institutiei, pentru a putea argumenta propuneri alternative la legile justitiei in vederea imbunatatirii activitatii acestei institutii”, si-a concluzionat UNJR scrisoarea.
——————————————————————-
Textul integral al scrisorii este mai jos:
Stimati colegi,
Va solicitam sa amanati pentru o data ulterioara discutarea “Raportului privind auditul extern al managementului Inspectiei Judiciare pentru anul 2016”, subiect aflat pe ordinea de zi din data de 30 august 2017, pentru ca sa avem timpul necesar studierii acestuia.
Raportul a fost facut public abia pe data de 28 august si am dori sa-l analizam cu atentie pentru a remite o pozitie Consiliului inainte de a-l discuta in Plen.
Va solicitam, de asemenea, sa ne comunicati orice alte acte care au legatura cu acest raport (puncte de vedere, note) si au fost formulate la nivelul Consiliului.
Situatia de la Inspectia Judiciara a fost folosita ca argument pentru modificarea legilor justitiei, de aceea este imperativ sa analizam obiectiv ce merge bine si ce deficiente s-au gasit in managementul institutiei, pentru a putea argumenta propuneri alternative la legile justitiei in vederea imbunatatirii activitatii acestei institutii.
Cu stima,
Judecator Dana Girbovan
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania