Angajaţii români care muncesc de acasă încep să ducă lipsa mediului în care au fost obişnuiţi să lucreze
Trecerea de la munca de birou la lucrul de acasă pentru mulţi dintre angajaţii români care lucrează în cadrul corporaţiilor a fost un răspuns rapid al managerilor pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus asupra personalului, însă românii încep să resimtă lipsa colegilor, a interacţiunii şi a modului în care erau obişnuiţi să lucreze.
Paula Rus, manager de operaţiuni la Adecco România, spune că deși regimul de telemuncă este o metodă care se pliază, de cele mai multe ori și pe specificul activităților angajaților, acesta generează și o serie de dezavantaje pe termen lung, ce vor fi vizibile în dezvoltarea profesională, cât și personală a angajaților.
"Personal, acum, la câteva luni distanță de momentul de start al crizei, văd mai multe dezavantaje decat avantaje (...) Pe termen mediu și lung însă, dezavantajele cresc ca pondere. Angajații resimt din ce în ce mai acut lipsa mediului în care au fost obișnuiți să lucreze, resimt lipsa colegilor și interacțiunea directă. E ca și cum toată lumea ar lucra într-un mare call center, dar să nu uităm că media de retenție într-un call center a unui angajat este, din păcate, de 6 luni", a declarat Paula Rus, potrivit Wall-Street.ro.
Citeşte şi La coada Europei: Abia 1 român din 5 a început să muncească de acasă de la începutul pandemiei
Reprezentantul Adecco afirmă că angajatorii ar trebui să se ia în considerare un mix între telemuncă şi prezenţa în colectivitate a angajaţilor români. Paula Rus susține că angajatorii trebuie să fie precauți în ceea ce privește nivelul de retenție a salariaților care ar putea să crească în următoarea perioadă.
Citeşte şi Record de căutări de joburi în ultimele trei luni: 420.000 de candidaţi îşi caută un loc de muncă