Elena Băsescu pe tema comasării: tupeu sau incultură politică?
Sesizând probabil că presa autohtonă n-a mai scris de ceva vreme despre ea, nici de rău și cu atât mai puțin de bine, odrasla președintelui Băsescu a tresărit din ațipeala europarlamentară în care s-a scufundat încă dinainte de sărbători și a comis un comunicat important în opinia dânsei, pe tema comasării alegerilor.
Dacă EBA s-ar fi mărginit să declare că nu este de acord, nimeni nu-i putea reproșa absolut nimic, absolut oricine fiind îndreptățit să aibă o opinie, chiar și aceia mai bâlbâiți dintre noi, care dintr-o ironie a sorții ne mai și reprezintă în Parlamentul European. Problema a răsărit atunci când progenitura președintelui s-a simțit din motive neștiute constrânsă să ne și explice de ce nu e bine să avem alegeri comasate.
Aici s-a petrecut o hibă și îi recomandăm distinsului europarlamentar ca pe viitor să mai opteze și pentru alți negrișori compozitori de texte politice, cel actualmente desemnat fiind evident incapabil să conjuge un subiect oarecare și altfel decât în deja monotonul ton de cumplită mânie proletară, citit cu poticneli infantile de vestita noastră EBĂ națională. Organizarea referendumului pentru Constituție în aceeași zi cu alegerile parlamentare "reprezintă o nouă dovadă a lipsei de respect pe care o are USL faţă de instituţiile UE şi drumul european al României", comite EBA o precizare, pe Twitter.
Așa o fi cu lipsa de respect și să presupunem de dragul argumentației că EBA are dreptate, dar adevăratul autor al acestei sfidări ar fi atunci nimeni altcineva decât augustul tătic al ”bobiței” prezidențiale rostogolite în funcție la Bruxelles, cel care a avut în 2007 primul inspirația comasării unui referendum pe tema uninominalului cu primele alegeri europarlamentare din România. Cum jupânița EBA era ocupată la acea dată cu altele, mai lumești, nici nu putem s-o acuzăm acum pentru entuziasmul discursiv-juvenil, întors ca bumerangul în capul tăticului de la palat. Este mult mai ușor și infinit mai rezonabil să-i recomandăm europarlamentarului EBA fie să primenească echipa de comunicare, fie să nu mai ia de bun orice brief primit la pachet de acasă, că poate fi, după cum s-a văzut, alterat.