Elena Udrea, despre arestarea Alinei Bica: M-a surprins! Am crezut că lucrurile s-au mai liniştit
Elena Udrea a declarat, la România TV, că a fost surprinsă de noua arestare a fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Fosta şefă a adăugat că "după nebunia din toamnă-primăvară, când a debutat această politică penală de arestări preventive care nu a existat în România până acum, a crezut că lucrurile s-au mai liniştit",
Elena Udrea a afirmat că Alina Bica o va ajunge în curând când vine vorba despre cererile de arestare şi urmărire penală.
"Faptul că Alina Bica a fost din nou arestată preventiv, a treia oară, mă gândeam că este în situaţia care mă va ajunge din urmă în curând, eu având vreo 9 cereri de arestare şi urmărire penală în total. M-a surprins arestarea ei pentru că am crezut că după nebunia din toamnă-primăvară când a debutat această politică penală de arestări preventive care nu a existat în România până acum, lucrurile s-au mai liniştit", a declarat Elena Udrea la România TV.
Fosta şefă PMP s-a arătat contrariată de faptul că instanţa supremă a decis că nu este un pericol social însă aceasta a fost arestată preventiv a treia oară.
Citeşte şi: Alina Bica şi Şerban Pop se întorc după gratii. Fosta şefă DIICOT şi fostul şef ANAF, arestaţi preventiv
"M-a suprins să constat că se află la a treia arestare preventivă, Alina Bica nu poate fi un pericol social pentru că Înalta Curte a decis în mod definitv, în luna aprilie, că ea nu reprezintă un pericol social (...)
Ea este acuzată tot pentru o faptă de corupţie, considerându-se în aprilie că nu e pericol public, acum, în septembrie constatăm că Alina Bica devine din nou pericol public", a mai precizat Elena Udrea.
Fosta şefă PMP consideră că este normal ca pentru cazurile de corupţie inculpaţii să fie cercetaţi în stare de libertate.
Citeşte şi: Noi informații din dosarul în care au fost reținuți Șerban Pop și Alina Bica: Mită de 1,5 milioane de euro
"Adrian Năstase, Dan Voiculescu, fostul ministru Păcuraru, încă vreo 9 miniştri au fost judecaţi pentru corupţie în stare de libertate. Există o practică, cam din toamna anului trecut, pe măsură ce al doilea mandat al lui Traian Băsescu se apropia de sfârşit, care pune mare preț pe arestarea preventivă. Arestarea preventivă ar trebui să se întâmple în cazul violatorilor şi a hoţilor. Şi vedem că cel mai puţin se întâmplă în astfel de situaţii în care se săvârşesc fapte cu violenţă, în care făptuitorii sunt pericol social", a mai spus Elena Udrea.