ELENA UDREA - lobby pentru Crin şi dorinţe ascunse cu Băsescu la Palatul Victoria?
Potecile spre Crin Antonescu sunt bătătorite, fostul lider liberal ne-a amintit în ultimul an de Traian Băsescu în tinereţe, între cei doi există o simbioză.
Dosarul Băsescu-Bercea. Deşi scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial este fără precedent la nivel european (similitudini găsim poate în dictaturi din zona Africii Centrale), reverberaţiile care făceau atingere persoanei preşedintelui s-au diminuat vizibil - este o caracteristică a spaţiului public românesc. Momentul nu a rămas nespeculat de Cotroceni şi apropiaţi, care au declanşat o contraofensivă, anemică ce-i drept, care are că ţintă albirea şefului statului şi repoziţionarea acestuia în postura de jucător. Deh… defect profesional, cică pe alt post nu dă randament.
Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea. Dobriţoiu: MIRCEA BĂSESCU nu a avut protecţie SPP
Crin Antonescu candidat. Tonul l-a dat ieri Elena Udrea, care a reiterat scenariul: Crin Antonescu preşedinte. Congresul PNL ne-a arătat că proiectul nu a fost abandonat nicio secundă. Piruetele lui Crin, cea mai evidentă - justificarea puerilă privind retragerea dn cursa prezidenţială din cauza acuzaţiilor de legături subterane cu Cotrocenii, dar şi ameninţările directe la adresa la Victor Ponta, potrivit cărora el este singurul care poate deraia parcursul de metronom al liderului PSD spre funcţia supremă (trebuie subliniat că aşa-zisele schelete din dulapul premierul nu există, de ar fi fost altfel Crin sau Băsescu le-ar fi scos la lumina când mai aveau o brumă de credibilitate), nu şi-au atins obiectivul - provocarea unui cutremur care să zdruncine major opţiunile electorale ale majorităţii.
Între timp, Evenimentul Zilei, publicația care se confundă cu Palatul Cotroceni, aruncă bomba, fâsâită cei drept - implicarea lui Dan Voiculescu în dosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial. Conform fiţuicii preşedintelui, Marian Căpăţână a mărturisit oamenilor legii că Dan Voiculescu i-a livrat clanului Bercea un milion de euro pentru compromiterea lui Traian Băsescu. Nu comentăm în niciun fel desfăşurarea anchetei, cu toate că depoziţia unui personaj de ţeapa lui Căpăţînă ridică multe semne de întrebare, însă nu putem să nu remarcăm atacul la baionetă împotriva lui Voiculescu.
Revenind în sfera strict a politicului, reapariţia Elenei Udrea după eşecul usturător de la europarlamentare, rezultat sancţionat de ideologul PMP cu desemnarea rezervei Cristian Diaconescu ca titular în cursa prezidenţială, arată că blonda a reintrat în graţiile preşedintelui. În interviul găzduit de Adevărul, dă de pământ cu posibilii candidaţi ai dreptei - Klaus Iohannis este impotent, iar MRU nu există, abia a adunat 2%. De asemenea, liderul FC este lipsit de caracter, cu referire ţintă la descotorosirea de Traian Băsescu în plin scandal “Mondial”. În schimb, pentru PNL, un candidat bun ar fi Antonescu. De ce nu Iohannis? Potecile spre Crin sunt bătătorite, fostul lider liberal ne-a amintit în ultimul an de Traian Băsescu în tinereţe, între cei doi există o simbioză. În altă ordine de idei, liberalul trădează faptul că mentorul său politic, cel puţin din ultima perioadă, i-a destăinuit din secretele laboratului de la Cotroceni. În cazul Bercea, deşi critic la adresa şefului statului, Crin a arătat cu degetul spre scăpările serviciilor secrete, apoi s-a contrazis, spunând că rudele celor în funcţie importante „nu pot purta integral răspunderea faptelor rudelor lor”.
Citeşte şi: Elena Udrea cere DEMISIA lui Ponta 'pentru implicare în traficul de influenţă în cazul Duicu'
De ce are nevoie Băsescu de un personaj apropiat la Cotroceni e lesne de înţeles dacă ne uităm la mormanul de dosare care îl aşteaptă la finalul mandatului şi pierderea super-imunităţii; mai mult, preşedintele nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a continua tot în stratosfera politicii, la Palatul Victoria. Udrea transmite printre rânduri acelaşi lucru amintind colegilor de pe dreapta că Traian Băsescu joacă încă un rol important în ecuaţia pentru câştigarea preşedinţiei. Din fericire, ceea ce politicienii sunt incapabili să distingă sau nu vor, fiind constrânși de alte interese, muritorii de rând deslușesc numaidecât, iar aici lucrurile sunt clare - actualul şef de stat a intrat în istorie, dar nu onorabil, ci pe uşa din dos.