Elena Udrea nu suferă de modestie

| 22 aug, 2013

Dacă îți bagi singur în cap de zeci de mii de ori pe zi că ești cel mai bun, probabil că vei ajunge să și crezi asta, deși nu ai avea motive suplimentare să te consideri nici mai bun, nici mai deștept.

”Modestia” Elenei Udrea a devenit proverbială. Ea se vede un premier mai bun decât Victor Ponta, probabil în același sens în care tot ea se vede un președinte al României chiar mai bun decât a sugerat însuși Traian Băsescu că ar putea fi. Când președintele actual face astfel de afirmații, aproape că lumea se așteaptă să facă și cu ochiul la final. Udrea, în schimb, dă dovadă de cea mai serioasă încăpățânare, în încrederea ei de nezdruncinat. Este genul de om despre care peste ocean se spune în șoaptă că a luat în serios, ba chiar că a exagerat, cu genul acela de casete ce conțin lecturi motivaționale.

Dacă îți bagi singur în cap de zeci de mii de ori pe zi că ești cel mai bun, probabil că vei ajunge să și crezi asta, deși nu ai avea motive suplimentare să te consideri nici mai bun, nici mai deștept. Mai aproape de meleagurile noastre, Elena Udrea este omul fără dileme, despre care ar putea să-i spună mai multe ICR-iștii care au mai rămas prin anturajul președintelui. În cei aproape zece ani de carieră politică, Elena Udrea nu a dat semne că s-ar fi perfecționat în tainele științelor politice, în economie sau în chichițele guvernării. Devenirea sa în peisajul politic cu greu ar putea fi deci considerată o evoluție.

Trecând imperturbabilă prin toți acești ani prea generoși ai guvernării, Elena Udrea s-a pricopsit cel mult cu câteva riduri de expresie în plus. Când spui că ai putea fi mai bun decât altcineva, ai putea să-ți și faci temele și să eviți ridicolul ce rezultă din ignorarea unor cifre clare, cum ar fi de pildă procentajul de absorbție a fondurilor europene, care a înregistrat într-un an un salt de 15%. Ce ar mai rămâne de menționat, în rest? Că din rata absorbție de 13% cu care se lăuda Elena Udrea la guvernare, peste 80%, adică mai bine de 500 de milioane de euro, nu au putut fi justificați în conformitate cu standardele solicitate la Bruxelles?

Lipsa de modestie a Elenei Udrea este pe cât de nejustificată, pe atât de uluitoare ca fenomen. Din păcate pentru cariera sa politică, nu acesta va fi criteriul de departajare la alegerile din 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ