Elena Udrea ramâne încremenită în obsesie
Elena Udrea începe anul nou exact cu același bagaj de idei cu care l-a încheiat pe cel vechi, mai precis cu gândul la marea ei problemă, Victor Ponta.
Între ultima postare de pe blog și prima postare consistentă de pe Facebook, Elena Udrea rămâne încremenită în obsesie. Blonda începe anul nou exact cu același bagaj de idei cu care l-a încheiat pe cel vechi, mai precis cu gândul la marea ei problemă, Victor Ponta. Într-o bună măsură chiar putem să o înțelegem... Cât de multe lucruri ar fi fost în prezent altfel, dacă pe traiectoria ascendentă a distribuitoarei de bani europeni n-ar fi intervenit, la un moment dat, niște mici inadvertențe legate de persoana premierului. Dacă ar putea să dea timpul înapoi, punem pariu că Udrea și-ar pune tricoul PSD și dotată cu stegulețe electorale s-ar întoarce să-i facă galerie lui Mircea Geoană pentru șefia partidului. N-a fost să fie, ba chiar mai mult decât atât, a luat naștere și USL, o lovitură care i-a descentrat blondei carieră, mariaj și toată situația aceea contabilă delicată de la MDRT.
Această scurtă incursiune în trecutul imediat se adresează acelora care, poate, se întreabă cum se face că Victor Ponta este constant al doilea bărbat la care se gândește zilnic Elena Udrea.
Nimic ”deloc surprinzător” deci, dar ”un lucru relevant” cum spune chiar domnia sa pe rețeaua de socializare menționată. Despletită, Elena continuă. Cum se face că Victor Ponta a îndrăznit să se exprime pe cazul Năstase? Simplu, i-am răspunde noi, pentru că premierul a așteptat ca Justiția să se pronunțe. Odată sentința dată și pusă în aplicare, nimeni dar absolut nimeni nu mai are obligația să-și rețină opiniile. Victor Ponta nu și-a manifestat dezacordul cu Justiția, în curs de desfășurare, ci și-a spus cât se poate de caustic părerea la care este îndreptățit, ca orice om liber din țara asta, asupra unei sentințe definitive și intrată în executare. Aveau cum să influențeze comentariile premierului, post-festum, actul judiciar? Nicidecum... Și de atunci de unde până unde revolta din discursul politicianului cu idei puține dar garderobă bogată? Iarăși, simplu, reticiți declarația premierului. Victor Ponta a comis ofensa supremă, fluierând în Biserica Adoratorilor lui Băsescu și referindu-se la conflictul și situația politică care au dus la arestarea repetată a fostului premier Adrian Năstase.
În rest, nimic nou pe frontul dintre emisferele ambițioasei blonde. Aceeași memorie selectivă, cu care ne-au obișnuit toți oamenii lui Băsescu. Adversarii lor să nu scoată un suspin în fața Justiției, că, de nu, vor fi imediat acuzați a fi dușmani ai statului de drept, care consideră că Justiția ”ar trebui să se afle sub control politic şi să funcţioneze la comanda puternicilor zilei.” Nu zău, dragă Nuți? Dă-ne voie să-ți reîmprospătăm memoria cu un citat din liderul tău politic preferat. Traian Băsescu în 2005 la TVR1, la o emisiune a lui Iosif Boda:
Traian Băsescu: Vă repet, ceea ce am spus, rămâne perfect valabil şi legile necesare reaşezării, ajustărilor din justiţie le vom trece prin asumarea răspunderii guvernului fără să mai întrebăm nici un domn judecător şi nici un domn procuror, nici din CSM, nici de la înalta Curte de Casaţie, nici de la Curtea Constituţională.
losif Boda: Am observat însă...
Traian Băsescu: ... pentru că aceste structuri au trecut la un blocaj al reformelor cerute ca o garanţie că justiţia va funcţiona, pentru că ei aici spun aşa: 'domnule, ce se bagă guvernul, că noi suntem independenţi'. Se bagă guvernul pentru că legile care să facă justiţia şi funcţională sunt treaba guvernului şi a parlamentului, nu a justiţiei. Lupta împotriva corupţiei este treaba guvernului. Nu o să vină nimeni să-1 întrebe nici pe domnul preşedinte Lupaşcu, nici pe domnul preşedinte Vida la Curtea Constituţională şi nici pe vreo altă doamnă judecătoare care crede că l-a prins pe Dumnezeu de un picior fiind în CSM, de ce nu este eficientă lupta împotriva corupţiei. De ce nu este eficientă justiţia? Pentru că aici trebuie să vă spun un lucru, domnul Boda. Aceste legi, pachete de legi pentru justiţie, nu vizează atât lupta împotriva corupţiei, cât vizează primenirea justiţiei.
Acestea fiind spuse, să nu încheiem acest articol fără o urare de an nou pentru Elena Udrea. Să dea Dumnezeu să aveți dreptate cu afirmația din finalul postării de pe Facebook: ”Indiferent cine eşti, ai greşit în faţa legii, plăteşti. ”
Ştirile orei
din nefericire,nu se poate,se stie ca posezi toate calitatile unui eunuc...