EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Elevi cu medii sub 3 au intrat la liceu

| 15 iul, 2014

Evaluare Nationala 2014. Rezultatele primei repartizari computerizate dupa Evaluarea Nationala confirma ca liceele cu cele mai mici medii de admitere inregistreaza rezultate dezastruoase la Bacalaureat, in timp ce acolo unde se intra cu medii mari sunt cele mai bune rate de promovare a acestui examen.

Evaluare Nationala 2014. Potrivit legislatiei in vigoare, in invatamantul liceal se pot inscrie si elevii care au obtinut medii sub 5 la Evaluarea Nationala. Astfel, in unele licee din toata tara s-a intrat, si anul acesta, cu medii mai mici chiar de 3. Originile acestei realitati sunt in 2009, cand a fost introdusa Evaluarea Nationala, ale carei note sunt luate in calcul la intrarea in liceu fara examen.

Masurile luate acum cinci ani au avut, potrivit initiatorilor, un rol social: niciun copil sa nu ramana pe strada si, chiar cu note de 2, 3 sau 4, sa fie admisi in liceu. Dupa prima repartizare computerizata, peste 15.000 de eleviau fost admisi la liceu cu medii sub 5.

In liceele unde s-a intrat cu medii mari, ratele de promovare a Bacalaureatului au fost printre cele mai bune, in timp ce unitatile scolare care au primit elevi cu medii foarte mici au avut un numar extrem de mic de absolventi care au promovat asa-numitul examen al vietii.

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014 EDU.RO: La ce liceu a ajuns fiica lui Emil Boc


Note mari. In Bucuresti, de exemplu, pe locurile 1 si 2 in topul dupa ultima medie de admitere sunt colegiile "Sfantul Sava" si "Gheorghe Lazar". La Bacalaureatul de anul acesta, cele doua colegii au avut printre cele mai bune rezultate din tara: un singur respins din 248 de candidati, respectiv sapte din 277.

La polul opus, cele mai mici medii de admitere in Bucuresti s-au inregistrat la liceele tehnologice "Dimitrie Gusti" (2,52) si "Petru Poni" (2,50) si la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Dumitru Motoc" (2,50). Rezultatele la Bacalaureatul de anul acesta au fost foarte slabe la aceste licee: 23 de promovati din 309 candidati la "Dimitrie Gusti", 19 din 183 la "Petru Poni" si 26 din 162 la "Dumitru Motoc".

Pentru a-i ajuta pe cei care nu au luat Bacalaureatul, statul a pregatit doua masuri: inca o sesiune de examen si meditatii gratuite la proba sau probelede bacalaureat nepromovate.

"In cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala, aprobata prin ordin al ministrului educatiei nationale (...) In situatia in care absolventii studiilor liceale nu au sustinut, nu au promovat examenul national de bacalaureat, acestia pot beneficia de cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unitatilor de invatamant liceal, precum si la nivelul institutiilor de invatamant superior acreditate", prevede, astfel, recenta ordonanta de modificare a Legii educatiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ