Foloseşti săpunul? Uite ce EFECTE nocive poate avea

| 02 apr, 2014

Săpunurile obişbuite din magazine sunt de fapt "cleansing bar" (produs cu detergenţi sintetici, acizi graşi sintetici şi oxizi de sulf si etilen, toxice pentru piele), nicidecum "soap bar".

Explicaţia este una simplă: săpunul este produsul obtinut în urma procesului de saponificare şi conţine grăsimi, uleiuri, acizi graşi. Nu există saponificare, nu există săpun! Iar producătorii nu au voie să scrie săpun pe un produs care nu e obţinut în urma reacţiei de saponificare, scrie csdid.ro.

Apoi, ne confruntăm cu lipsa de glicerină din compoziţia săpunurilor. Această substanţă este extrem de importantă pentru piele deoarece are proprietatea de a absorbi cu uşurinţă apa, ajutând la hidratarea pielii şi la prevenirea uscăciunii şi a iritaţiilor. Însă, aşa-zisa glicerină din săpunurile comerciale este doar un conglomerat de substanţe chimice (desigur, mult mai ieftine decât costă glicerina naturală), care doar creează impresia de umectare, neavând însă nici un efect pozitiv asupra epidermului, atrag atenţia cei de la sixwise.com.

În plus, "mare atenţie dacă săpunurile conţin triclosan  şi triclocarban,  agenţi chimici extrem de dăunători pentru sănătate. Dacă te expui pe termen lung acestei substanţe, rişti să te confrunţi cu alergii, eczeme, piele uscată, psoriazis, iritaţii oculare, dezechilibre hormonale, infertilitate, obezitate, slăbirea sistemului imunitar şi dificultăţi în respiraţie", atrage atenţia doamna doctor Oana Spânu, medic specialist dermatolog.

Iar parfumul acela plăcut al săpunului, care rămâne pe piele mult timp,  să ştii că nu este deloc unul natural, ba din contră, este obţinut tot pe cale chimică, prin urmare te poţi trezi cu o iritaţie de toate frumuseţea, mâncărimi şi chiar usturimi la nivelul ochilor.


Un alt ingredient la care ar trebui să fii atentă când cumperi săpun este Sodium Lauryl Sulfate (SLS), substanţă chimică ce rămâne un timp îndelungat pe piele, chiar şi după clătire, care permite absorbţia toxinelor prin piele şi creşte riscul de toxicitate.

 

Tag-uri: sapun
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 2014
Silviu
sapun de fata
atunci daca sapunuri;le sunt nocive ,noi cu ce trbuie sa ne spalam?cu lesie sau cu ce,ne spuneti si noua sa nu murim prosti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ