Forever 21 a intrat în faliment. Se închid 350 de magazine din toată lumea, inclusiv din România
Cunoscutul brand de modă Forever 21 a anunțat oficial duminică intrarea în procedură de faliment. Mii de angajați îsi vor pierde locurile de muncă după ce retailerul a decis să închidă mai multe magazine din toată lumea.
Forever 21 a declarat că va depune o moțiune pentru a închide până la 350 din cele peste 800 de magazine, deși a spus într-o scrisoare către clienți că „deciziile de închidere a magazinelor nu au fost luate încă”.
Vicepreședintele executiv al companiei Forver 21, Linda Chang, a declarat pentru New York Times că retailerul își va vinde 350 de magazinele din 40 de țări. Câteva sute de locații vor fi păstrate în SUA, la fel ca și magazinul online. Planurile companiei mai includ închiderea a 178 de magazine în Statele Unite.
Chang a declarat că decizia este un pas important și necesar pentru a asigura viitorul companiei care va permite reorganizarea activității și repoziționarea pe piață. „Vânzările la mall au scăzut, comerțul mutându-se în online” a spus Linda Chang.
Forever 21 este cel mai recent retailer care cade victimă concurenţei comerţului electronic. Creșterea vânzărilor online a redus semnificativ numărul de clienți din magazinele fizice, provocând creșteri uriașe ale datoriilor din chirii.
De la începutul anului 2007, peste 20 de retaileri americani, între care Sears Holdings Corp şi Toys ‘R’ Us, au solicitat intrarea în faliment, tot mai mulţi clienţi fiind atraşi de retaileri precum Amazon. Până în acest an, retailerii cu amănuntul din Statele Unite au anunțat peste 8.200 de închideri de magazine, depășind deja anul trecut totalul de 5.589, potrivit Coresight Research. Se preconizează că cifra va ajunge la 12.000 până la sfârșitul anului 2019.
Fondat în 1984 la Los Angeles de imigranții sud-coreeni Do Won Chang și soția sa, Jin Sook, Forever 21 a cunoscut succesul în anii 90. Produsele sunt foarte populare mai ales printre adolescente și tinere, și datorită prețurilor scăzute. Compania avea o valoare netă de 1,5 miliarde de dolari, cu vânzări anuale de 3,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.