Fuziunea PNL-PDL a murit. Trăiască alianţa!
Andrei Pop
|
02 iul, 2014
Mult anunţata fuziune dintre PNL şi PDL a murit înainte să se nască. Euforia din cele două tabere pare să fi dispărut complet, negocierile intrând în impas.
Dacă până acum se vorbea mai mult pe la colţuri, astăzi, varianta unei alianţe pare mult mai plauzibilă, în condiţiile în care niciunul din cele două partide nu pare a fi dispus la prea multe compromisuri. Procesul de unificare a dreptei se amână după alegerile prezidenţiale.
Unul din cei mai vehemenţi opozanţi ai fuziunii a fost chiar preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care la ultimul congres al partidului a insistat ca în statutul Partidului Naţional Liberal să fie inclus un amendament care să stabilească faptul că trecutul, identitatea şi numele PNL sunt valori imuabile ale partidului.
“Noi ne-am gândit şi la altceva, dacă colegii noştri, care vor fi numai aliaţi, mai mult de atât nu se mai poate, după ce am trecut în Statutul nostru că nu renunţăm la nimic din trecutul partidului, inclusiv la denumire, nu o să putem face decât o alianţă (…) Nu se mai face nicio fuziune”, a declarat Quintus.
Totodată, preşedintele de onoare al PNL este de părere că nici democrat-liberalii nu sunt atât de nerebdatori să dispară topindu-se în Partidul Naţional Liberal.
Liderul PDL, Vasile Blaga, a explicat poticnelile fuziunii, încercând să dea vina pe detaliile tehnice. Astfel, cele două partide vor merge în alegeri în formula unei alianţe electorale, alianţă care va avea un candidat unic în cursa prezidenţială, numele său urmând a fi anunţat până la data de 1 august.
La rândul său, proaspătul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a încercat să dea asigurări că procesul de fuziune merge mai departe.
„Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul la prezidenţiale, procesul de fuziune merge mai departe” a precizat edilul Sibiului.
Pe scurt, PNL şi PDL vor merge în alegerile prezidenţiale ca alianţă şi nu în formula acelui „mare partid pe centru-dreapta” despre care ne-au tot vorbit în ultimele săptămâni liderii celor două partide. Adevărul este că varianta fuziunii a părut din start a fi sortită eşecului, mai ales dacă ne amintim modul heirupist şi pe genunchi în care a fost comunicat acest proiect. Anunţul iniţial al fuziunii a fost făcut cu mult entuziast de demisionarul Crin Antonescu, pentru ca mai apoi acesta să fie înlocuit de Klaus Iohannis. Deşi pronunţată des, „fuziunea” dintre cele două partide nu pare a fi asumată sincer de niciunul din cele două partide.
Comportamentul liderilor „de dreapta” afişat în public în ultima perioadă denotă astfel o lipsă de seriozitate, dar şi de înţelegere a nevoilor reale ale electoratului.
loading...
Ştirile orei
1
Comentarii
Adauga un comentariu nou
03 iul, 2014
magojanul
Lupii tineri, au furat 10 ani la putere dar au tupeul sa spuna ca au inventat noi cai de jaf si faramitare a acestei natii. Ce deosebiri gasiti intre cei doi? Va spun eu culoarea sacului in care indeasa veniturile proprii.....
raspunde
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x