Gabriel Oprea a îngropat un râu pentru a face loc unui cartier de vile

| 03 iun, 14:43

Generalul Oprea a băgat în pământ un râu pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară a fostului vice-premier, iar în afacere apar și alte nume importante de pe scena politică.

Schema de 2,5 milioane de euro a început tot prin paravanul pe nume Loredana Radu, nepoata lui Oprea și avocat al fostului premier Ponta, arestată împreună cu primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pentru că ar fi intermediat o altă șpagă pentru unchiul ei.

 

La câteva zile după ce un cunoscut samsar ilfovean a fost împroprietărit de comisia județeană cu 20 de hectare de teren în Voluntari, nepoata lui Oprea, Loredana Radu, a cumpărat de la acesta un hectar, cu prețul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o altă proprietate care-i aparținea lui Gabriel Oprea.

 

Nepoata generalului i-a vândut imediat jumătate din teren unchiului ei. Cealaltă jumătate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucșaru. Pe tot hectarul vândut celor doi, Loredana Radu a luat exact cât a plătit: 400.000 de dolari.

 

Noii coproprietari ai terenului cumpărat de la Loredana Radu, Oprea și Bucșaru au mers la Primăria Voluntari și au luat o autorizație de construire pentru 19 vile de lux. Nu înainte de a face să dispară o porțiune din râul Valea Roșiei, care era granița de nord a proprietății lor.

 

Fără nicio autorizație, râul a fost înghesuit într-o țeavă de plastic, pe care proprietarii au îngropat-o pe toată lungimea parcelei lor de teren.

 

După finalizarea construcției, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Oprea, care le-a vândut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro în iulie 2007.

 

Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară a generalului Oprea. Dintre cele cunoscute.

 

RISE Project și Centrul de Investigații Media vă prezintă istoria cartierului de vile al cuplului Oprea-Bucșaru din Pipera, o poveste cu iz penal în care mai apar Florentin Pandele și Traian Băsescu.

 

mai multe, pe RISE PROJECT

 

Tag-uri: Gabriel Oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ